Вхід | Реєстрація

У Машівській виправній колонії відкрито ковбасний цех

У Машівській виправній колонії відкрито ковбасний цех

10 жовтня 2012 року на підприємстві Машівської виправної колонії (№9), що на Полтавщині, відбулось урочисте відкриття міні-цеху з переробки м’яса. Підприємство цієї колонії має сільськогосподарський профіль виробництва та є одним із кращих у районі.

На урочистостях були присутні заступник голови облдержадміністрації Віктор Шадчнєв, заступник начальника  департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення Державної пенітенціарної служби України Олександр Галущенко, керівництво управління ДПтС України в Полтавській області на чолі з генерал-майором внутрішньої служби Миколою Ісаєвим, керівництво Машівського району, працівники колонії та жителі селища Кустолово-Суходілка.

Начальник установи підполковник внутрішньої служби Юрій Шевченко відзначив, що відкриття нових виробничих потужностей з переробки сільськогосподарської продукції це іще один крок до вдосконалення виробництва в пенітенціарних установах.

Наразі потужності міні-цеху дозволяють виготовляти різний асортимент конкурентоспроможної продукції. Це ковбаса копчена, ковбаса напівкопчена, ковбаса варена, сардельки та інші види копченостей. Також у планах керівництва колонії придбання агрегату для виготовлення пельменів та вареників.

Впровадження у виробництво ковбасних виробів надасть можливість забезпечити населення якісною продукцією, яку можна придбати у магазині на території колонії. Для реалізації продукції, що виготовляється підприємством цієї колонії планується відкриття фірмових магазинів у місті Полтава та смт. Машівка. Адже  окрім м’ясної продукції, підприємством реалізовується молокопродукти, олія, крупи, борошно тощо.

Слід зазначити, що подібний ковбасний цех уже функціонував на підприємстві багато років тому. Але в міру обставин виробництво було припинено, а обладнання занедбане. На сьогодні його роботу відновлено та введено в дію. Рецепти ковбас, які тоді виготовлялися, ретельно зберегла Алла Мацак - технолог ковбасного цеху. За ними виготовляють ковбаси і зараз. У рецептурі тільки натуральне м’ясо, сало та спеції. Без сторонніх домішок та підсилювачів смаку.

Після офіційного перерізання червоної стрічки та ознайомлення з процесом виготовлення продукції цеху, всі охочі мали змогу продегустувати вироби та придбати їх у магазині. Весь представлений асортимент продукції було розкуплено дуже швидко, що свідчить про його високу якість та чудові смакові властивості.


Автор: Алла Торяник, головний спеціаліст у зв’язках із ЗМІ та громадськістю Управління ДПтС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2012, 16:38 | Машівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації