Вхід | Реєстрація

Благословення на святу справу

Благословення на святу справу

Віра — це те, чого не можна відняти у людини. Вона завжди з нами, не покидає у найтяжчих ситуаціях. Так хочеться вірити у краще життя, у краще майбутнє, щоб лихо і нещастя покинули нашу планету і ніколи не поверталися. Ми віримо, але при цьому надіємося на Бога. І коли залишаєшся сам на сам з бідою, просиш допомоги у Всевишнього: а може, зглянеться… Треба б і свічечку поставити за «здравіє» живих і за «упокой» померлих. Але не всі можуть дістатися храму, який за кілька десятків кілометрів. Особливо люди похилого віку, у яких душа тягнеться до Бога, а фізично їм важко дістатися до церкви.

Проте, світ не без добрих людей. Тому незабаром ця проблема в селі Козуби буде вирішена. 19 червня тут освячене місце, на якому почнуть зводити каплицю. Це ідея голови ФГ «Козубівське» Михайла Васюти. Він виступив і спонсором цього проекту.

— Насамперед за благословенням поїхали до митрополита Полтавського і Миргородського архієпископа Філіпа, — розповідає меценат.

Для освячення місця під майбутню каплицю запросили благочинного Новосанжарського району настоятеля храму села Дудкин Гай отця Ярослава, настоятеля Свято-Троїцького храму смт. Нові Санжари отця Олексія, настоятеля Свято-Георгіївського храму села Лелюхівки отця Миколая. Відбувши богослужіння, вони привітали жителів села. Адже це дійсно свято для православних християн.

— Цього року наша свята земля буде святкувати 1025-ліття хрещення Русі. Протягом цього часу люди завжди мали бажання, щоб у їхніх селах чи містах будувалися храми. Сьогодні ми освятили місце під каплицю архістратига Михаїла. Це місце буде нагадувати людям про те, що Господь освятив цю землю, дав життя кожній людині і вона, проходячи свою земну дорогу, повинна задумуватись, куди іде, що робить і яка надія її чекає. Тому, споглядаючи на хрест, буде згадувати про того, хто зійшов на цей хрест, про спасителя нашого Господа Ісуса Христа. Згадуючи, напевно, задумуватиметься, чи правильні вчинки робить у цьому земному житті. Я бажаю тим людям, які проживають у селі Козуби, щоб дійсно благодать перебувала між ними, щоб любов і взаєморозуміння не вичерпувались, а наповнювались, і мир божий був з ними у віки вічні. Амінь, — сказав отець Ярослав.

— Каплиця буде з цегли, її вже завезли, купол замовили, — повідомляє Михайло Васильович, — і будівельників благословили. Добре знають свою справу, бо саме вони зводили Свято-Троїцьку церкву в Нових Санжарах. Плануємо відкрити капличку до Дня села (зазвичай його проводять у кінці серпня), — тримаючи в руках проект будівництва, коментує спонсор.

Запитала, що надихнуло на зведення святині. Михайло Васильович відповів:

— Я знаю, що це для жителів села дуже важливо. Спостерігаючи, як люди доглядають за хрестами, які оберігають Козуби, переконався, що каплиця дійсно потрібна. У житті повинно бути не тільки матеріальне, але й духовне…


Автор: Валентина Васюта, випускниця Великокобелячківської ЗОШ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. 444444 / 10 липня 2013, 07:28
У житті повинно бути не тільки матеріальне, але й духовне… (Михайло Васюта)
Ага... Гріхи замолювать.
2. pfactum / 10 липня 2013, 23:34

4. мойдодир пише:
«-обмеженість цеякби він прогуляв гроші(з"їздив за кордон,купив автівку,пробухаві т.д.)а М.велику справу затіяв честь йому та хвала.»


Не плутайте обмеженість із дурістю.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації