Вхід | Реєстрація

Христос Воскрес!

Христос Воскрес!

Воскресіння Христове є найвеличнішим святом Церкви Христової і тому воно відзначається особливо урочисто і святково. І невипадково Воскресіння Христове – це основа нашої віри. Воно є найсильнішим свідченням Божества Ісуса Христа, істинності Його вчення  та величі Його благодатних дарів.

Силою Свого Воскресіння Господь наш Ісус Христос подолав смерть і відкрив нам таємницю вічного життя. Тому в пасхальні дні ми співаємо: «Смертю смерть подолав!» Воскресіння Христове дало нову направленість життю людини. Воно зробило земне життя осмисленим і цілеспрямованим. Попереду не смерть, не загибель, не знищення, а інше — вічне життя. Усе це — незбагненне для людського розуму, але воскресіння мертвих буде, бо Христос Воскрес і став початком нашого загального Воскресіння.

Христос, будучи Богом, страждав, але страждав добровільно, заради перемоги над гріхом і заради нашого спасіння. Коли Господь наш висів на хресті, його хулили і злословили, але Він нікого не лихословив. Навпаки, Він молився: «Отче, прости їм, бо не знають, що чинять» (Лк. 23, 34). У цьому була перемога Ісуса Христа над гріхом. Він у всьому виконав волю Отця Небесного і переміг зло добром. Ісус Христос навчав, що смирення не принижує людину, а підносить, і що гордість ганьбить людину. Він казав, що чистота душі і тіла — найкраща оздоба людини. Християни, живучи духовним життям, повинні виховувати в собі правдиву любов, яка не шукає нагороди, а має бути глибокою, постійною, жертовною. Усі біди і тривоги, які існують в нашому суспільстві, виникають через те, що ми багато говоримо про доброту, багато обіцяємо, та мало робимо. Бо чекаємо, що це добро прийде зі сторони, але самі його не творимо. Серед нас багато таких, які називають себе людьми віруючими, але ближніх не люблять, а люблять себе і дбають лише про себе. Вони люблять не Україну, а себе в Україні. Віра у Воскреслого Христа спонукає нас бути чесними людьми, правдивими, милосердними, любити свого ближнього як самого себе.

Пасха — свято братерства всього людства. Цього дня кожен християнин повинен подивитись на людину як на найбільший скарб. Побачити в ній свого брата і сестру, порадіти з нею як зі своїм другом. Великодня радість спонукає християн до взаємних обіймів. Великоднє христосування — це момент, коли християни мають почувати себе справжніми братами.

Нехай світло воскресіння Христового зберігає в наших серцях радість життя, взаємну любов, братерство між людьми і мир між народами.

Нехай Воскреслий Господь оновить наші духовні сили на добрі справи, допоможе нам подолати і  горе, і смуток, і важкі часи. І, не зважаючи ні на що, укріпить наші зусилля залишитись християнами не лише за назвою. А ми, сини і дочки Небесного Отця, зміцнені перемогою життя над смертю, добра над злом, пробачимо один одному провини, будучи натхненні Божественою любов’ю, обіймемо один одного і промовимо: «Воістину Христос Воскрес!».

Щиро вітаю  вас зі світлим Христовим Воскресінням. Хай світлоносні Пасхальні свята обдарують усіх вас міцним здоров’ям, принесуть радість, благополуччя, мир, щастя і добро! Хай здійснюються всі ваші мрії і бажання, усі добрі задуми і справи. Хай Боже благословення ніколи не покидає вас і ваших рідних.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!


Автор: З любов’ю у Воскреслому Господі, протоієрей Василь СВЕРЛОВИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2014, 09:10 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації