Зачекайте, йде завантаження...

Нік:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль
    Реєстрація


Соус з капусти з беконом і горіхами

150 г. капусти, 40-50 г. бекону, 200 г. сметани або 20% вершків, 3-4 волоських горіхи, маленький зубчик часнику, сіль, перець.

Капусту відварити у підсоленій воді з часточкою лимона. Воду злити. Овочі покласти в блендер і збити зі сметаною або вершками і дуже маленьким шматочком часнику. Якщо для приготування беруться вершки, то при збиванні додати 2 ч. ложки муки. Горіхи подрібнити ножем. Бекон дрібно порізати. Підсмажити на маленькому вогні до часткової виплавки жиру і легкого зарум’янювання. Не пережарити — бекон не повинен стати твердим. Вийняти. У сковороду вилити соус, поперчити, поставити на середній вогонь і прогріти при постійному помішуванні. До кипіння не доводити. Посолити на смак. Якщо соус робиться на вершках, то для надання кислуватого смаку можна додати лимонний сік. При введенні лимонного соку соус необхідно інтенсивно перемішувати, щоб він не згорнувся. Бекон і горіхи можна або вмішати в страву, або посипати зверху при подачі.

М.К. Дуже смачний соус. Можна робити його у двох варіантах — з вершками або зі сметаною. Соус з вершками рідкіший і ніжніший. Із сметаною соус густий, з насиченим кислуватим смаком, схожим на сирний. Цей соус можна використовувати не тільки як доповнення до блюд, але і для запікання овочів, риби і курки.

7 травня 2010 | Категорія: Другі страви

Додати коментар
Погода Полтавщини


 вс
26.10
вс
26.10
пн
27.10
пн
27.10
 деньнічденьніч
Хмарність,
Опади




Температура-1 °C-5 °C+1 °C-4 °C
Вітер, м/с3-52-42-42-4
Вологість, мм764764763765
Схід сонця07:2107:22
Захід сонця17:3017:28
Тривалість дня10:0910:06
Останні коментарі


© EXO з регіону 2009 - 2014
Використання публікацій із сайту www.exo.in.ua можливе при умові
зазначення імені автора та джерела запозичення відповідно до
Закону України «Про авторське право і суміжні права» ст.21.
Редакція не несе відповідальності за зміст коментарів, розміщених користувачами сайту.
А також не завжди поділяє погляди авторів публікацій.

Віджет «ЕХО з регіону» на Яндексі