Зачекайте, йде завантаження...

Нік:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації

Соус з капусти з беконом і горіхами

150 г. капусти, 40-50 г. бекону, 200 г. сметани або 20% вершків, 3-4 волоських горіхи, маленький зубчик часнику, сіль, перець.

Капусту відварити у підсоленій воді з часточкою лимона. Воду злити. Овочі покласти в блендер і збити зі сметаною або вершками і дуже маленьким шматочком часнику. Якщо для приготування беруться вершки, то при збиванні додати 2 ч. ложки муки. Горіхи подрібнити ножем. Бекон дрібно порізати. Підсмажити на маленькому вогні до часткової виплавки жиру і легкого зарум’янювання. Не пережарити — бекон не повинен стати твердим. Вийняти. У сковороду вилити соус, поперчити, поставити на середній вогонь і прогріти при постійному помішуванні. До кипіння не доводити. Посолити на смак. Якщо соус робиться на вершках, то для надання кислуватого смаку можна додати лимонний сік. При введенні лимонного соку соус необхідно інтенсивно перемішувати, щоб він не згорнувся. Бекон і горіхи можна або вмішати в страву, або посипати зверху при подачі.

М.К. Дуже смачний соус. Можна робити його у двох варіантах — з вершками або зі сметаною. Соус з вершками рідкіший і ніжніший. Із сметаною соус густий, з насиченим кислуватим смаком, схожим на сирний. Цей соус можна використовувати не тільки як доповнення до блюд, але і для запікання овочів, риби і курки.

7 травня 2010 | Категорія: Другі страви

Додати коментар