Вхід | Реєстрація

“Детюка – в FIFA!”    

«Колос» (Кобеляки) – «Фламінго» (Комсомольськ) 0:2 (0:0)
8 липня. Кобеляки. Стадіон «Колос». +31с.
Арбітр матчу: Юрій Павлюченко (ІІ категорія, Полтава)
Асистенти: О. Кривогуз (с.Бутенки, Кобеляцького району), О.Матяш (Полтава)
Голи: Лапочкін (62), Маклаков (70)
Кобеляки: Миронов, Немченко (В.Ломаков ,83), Потапенко, Волочай (Смірнов, 33), Колінько, І.Лупінос(Кононенко,71), Пищита (Я.Ломаков, 76), С.Лупінос (к), Залов (Мунько, 66), Бажан, Мартян (Постольник ,56) 
Головний тренер: О. Янковський
Комсомольськ: Сидорець, Кравець(к), Слива, Котвицький, Новиков, Топор (Ходанович, 86), Смаков (Маклаков, 46), Скляр (Пирожков, 80), Ольховий (Шевченко ,90), Башаков, Лапочкін
Головний тренер: Н.Завалий
Попередження: Мартьян (17) – Новиков (38), Ольховий (70), Маклаков (73), Башаков (82) 
Вилучення: Новиков (87, друге попередження)
Молодіжні склади: 0:2
 
Навіть нова форма не допомогла кобеляцькому «Колосу» закінчити перше коло чемпіонату вище останнього місця.
Криза в кобеляцькому «Колосі» загострюється. Остання позиція – це як квиток на потяг, але шлях у нього лише один – перша ліга, тому кожний наступний матч для колосят як останній. 
Кобеляцькій команді не звикати грати під таким тиском, проте поточний сезон вже став «особливим». За ті роки, які я працюю на матчах в Кобеляках, ще жодного разу не було випадку, щоб підопічні Олександра Янковського закінчували перше коло лише з одним(!) набраним очком.
Не можна сказати, що футболісти не грають на полі. Грають, але цього ЗАМАЛО! Неозброєним оком видно, що головним вразливим місцем команди є фізична підготовка. Кобелячан вистачає лише на першу половину матчу, а ось в другій…але все по порядку.
 
«Фламінго» - добротна, міцна команда. По іншому і не може бути. Чому? Зараз команда із Комсомольська входить в трійку лідерів, а туди не за хороші очі потрапляють. Окрім того не слід забувати і про одну людину, яка пов’язана з обома командами та тепер оберігає ворота комсомольської команди.
 
Павло Сидорець – особливий воротар для Кобеляк. Два роки свого футбольного життя він віддав саме кобеляцькій команді. Його гра була білою плямою у чорному морі поганої гри тодішнього «Колоса». Фактично якби не його надійна гра у воротах – «Колос» би зараз грав на декілька ліг нижче. Тому я чекав протистояння колишнього воротаря кобелячан зі своєю колишньою командою з особливим нетерпінням.
 
Головною цікавинкою матчу стала нова форма господарів, яка практично один-в-один повторює вбрання львівських Карпат (навіть виробник один – Joma). Напевно у керівництва команди була надія, що бодай нова форма принесе вдачу… 
 
З самого початку команди заграли в швидкий футбол. Високий темп гри означав, що команди повинні декількома пасами розрізати оборону супротивника як ніж масло. Однак не все виходило, як планувалося. Команди йшли на загострення, футболісти виходили на ударні позиції, проте саме останнього влучного удару якраз і не вистачало.
На 12 хвилині нападник господарів Олег Бажан виходив на побачення зі своїм колишнім одноклубником, проте Сидорець не дав себе обіграти у ближньому бою. У Колоса я б ще відзначив Мартьяна, який тричі на стартових хвилинах міг виходити на забивні позиції, проте кожного разу потрапляв у положення «поза грою» (на 17 хвилині він навіть попередження отримав за удар по м’ячу після свистка).
Що ж стосується «Фламінго», то футболісти з Комсомольська були більш різноманітні в своїх атаках. На відміну від господарів гості намагалися пробивати з різноманітних дистанцій, надіючись на власну вдачу. Найнебезпечніший момент комсомольчан в першій половині – неточний дальній удар Топора. М’яч після удару гравця «Фламінго» просвистів повз ворота.
 
Після 20 хвилини команди перебудувалися. «Фламінго» заграло активніше флангами, а Колос намагався відповідати на це точними закидами на когось із нападників, які чекали на м’яч попереду. Можна сказати, що точилася рівна гра з невеликою перевагою Колоса. Кобелячани могли відкривати рахунок, проте ні Мартьян, ні Бажан, ні Залов так і не змогли переграти Сидорця.
За такого перебігу подій на перше місце виходить фізична готовність команд. Другий тайм показав, що у комсомольчан з цим все добре. Вони вичекали, доки оборона господарів почне не встигати накривати їхні атаки, а потім спокійно зробили свою справу. Перемогу принесли два Олександра (Лапочкін та Маклаков), голи яких все поставили по своїх місцях. У Колоса були можливості відігратися, проте не було самого останнього завершального удару. В результаті Колос закінчив перше коло змагань лише з одним набраним очком та з примарними шансами на збереження прописки в Прем’єр -лізі.
 
Результати рідної команди настільки засмутили кобеляцького вболівальника, що вони в оригінальному вигляді висловили свою думку стосовно команди взагалі та керівника місцевого футболу в вчасності. Таке в Кобеляках в диковинку. Значить навіть вболівальники хочуть змін! Точніше, щоб пана Детюка у FIFA вибрали)
 
P.S. Чому «Ракли»? Минулого року після одного з матчів шанований представник Колоса в увесь голос назвав вболівальників команди саме цим словом. Напевно настав час відповіді…
 
 
Олег Дубина
(фото - автора)
Поділитися:
9 липня 2012, 18:28 | Блог: Блог Олега Дубини | Переглядів: 4457
Автор: olegda
Кількість записів: 46

Блог, в якому буде розповідатися по те, що зараз у мене на душі
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації