Вхід | Реєстрація

Боже великий, єдиний! Нам Україну храни!    

Нещодавно на одному з  сайтів  побачила  красиві фото  Ісландії зроблені мандрівником з Росії і   зважаючи на те , що про цю країну знання були мізерні на рівні шкільної програми ,вирішила трішки побродити світовою павутиною .

 Ісландія є 18-им за площею островом у світі і другим у Європі (після Великобританії). Площа острова становить 101 826 км2, а площа всієї країни — 103 000 км2, з яких 62,7% займає тундра. Вона налічує близько 320 000 населення .Для порівняння площа Полтавщини 28,8 тис.кв.км , а населення 1472993 (на 1.06.2012), площа України становить 603 628 км², вона становить 5,7 % території Європи .

Ісландці надають великого значення своїй незалежності та самодостатності; згідно з опитуванням громадської думки, проведеним Європейською Комісією, 85% ісландців вважають незалежність «дуже важливою», що контрастує з 53% у ЄС, 47% у Норвегії чи 49% у Данії.

Ісландія — одна з найбезпечніших країн у світі. Вона є прикладом того, що можна побудувати суспільство, вільне від страху.

За зовнішньою стриманістю ісландців — нащадків скандинавських вікінгів — ховається трепетне відношення, зокрема, до власної мови, що збереглася практично незмінною з часів освоєння острова в період раннього середньовіччя. Ісландці турботливі й уважні не лише до природи свого рідного острова, вони також активні й енергійні в освоєнні, здавалося б, віддаленої від них світової культури: ісландці є однією із найосвіченіших і читаючих націй у світі. Їхня грамотність становить 100%, практично всі ісландці володіють англійською мовою, а за кількістю книг, що видаються на душу населення, Ісландія займає перше місце у світі.

Середня тривалість життя: чоловікі — 77 років, жінок — 82 року.

17 червня 2010 року парламент Ісландії прийняв закон, що захищає свободу слова, журналістів та інформаторів — найсильніший із подібних законів у світі.

А Україна є найбільшою в Європі — понад шістсот тисяч квадратних кілометрів (Франція — до п’ятисот з половиною тисяч, Німеччина й того менше). А клімат, а земля , природні ресурси, а люди совісні й роботящі!

Тільки чому ж вона тепер така занехаяна , зневажена, обкрадена і залежна на 21-му році Незалежності?

Чисельність населення в Україні станом на 1 березня 2011 року складає 45 млн 745 тис, а було ж 52 мільйони, а тривалість життя менша, ніж у Гондурасі?

Наша молодь покидає Україну , кожного року збільшуються покинуті села, по стріхи у бур’янах. Наша родюча земля отруєна Чорнобилем , русифіковані міста, привласнені ліси ,поля , річки та озера, а береги, забудовані елітними новобудовами . Розквітає

наркоманія і проституція, торгівля людьми та їхніми органами?

Чому правоохоронці рекрутуються у бандити?

Чому вбивають журналістів? В день Незалежності дарують свободу кримінальним злочинцям , а опозиційних лідерів звинувачують у державній зраді .

А наш папередник Азаров мріє про заселення Чорнобильської зони відчудження.

 «Есть все основания вдохнуть жизнь в опустевшие и безжизненные территории, города, населенные пункты. А это все – рабочие места, дополнительные доходы нашего бюджета и страны», – подчеркнул Азаров.
 http://statuspress.com.ua/ukrainian-news/azarov-xochet-zaselit-chernobyl.html

Я просто не уявляю , які робочі    місця      можна створити там - заводи чи фабрики будувати ,так в Полтаві вже всіх велетнів обанкрутили .

Скажіть , чи хотіли б ви , навіть при відсутності житла , щоб жили ви чи ваші діти там , і це при тому , що скільки сіл зникає з карти кожного року .А скільки міст-привидівна рідному регіоналам сході країни .Може просто треба виселити людей та земля і буде вільною для продажу ?

І от напрошується висновок , що не Ісландія , а Україна острів , який живе і розвивається сам по собі , одірваний як шмат від світу , видумуючи самі безглузді закони кожного дня , а колесо у нас скоро буде квадратне ,але своє , рідне , регінальне .

Простий , а не небожитель , українець хоче     небагато - дах над головою , роботу / за яку б платили/ , здорових дітей і щоб ніхто не плював йому в душу . А виявляється це коштує мільярди , та ще і з його кищені .     Сумно і страшно .

  • Між горами старий Дніпро,
  • Неначе в молоці дитина,
  • Красується, любується
  • На всю Україну.
  • А понад ним зеленіють
  • Широкії села,
  • А у селах у веселих
  • І люди веселі,
  • Воно б може так і сталось,
  • Якби не осталось
  • Сліду панського в Україні

 

Поділитися:
8 вересня 2012, 00:27 | Блог: Ми Українці ! | Переглядів: 4751
Автор: ПОЛТАВКА
Кількість записів: 2

Життя приземлених людей
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації