Вхід | Реєстрація

Суперкубок поїхав до столиці    

 

Ось нарешті і дочекались вболівальники українського футболу початку нового сезону!

Найсильніші команди України у вівторок ввечері розіграли в Полтаві перший в цьому сезоні трофей – Суперкубок України.

Стадіон «Ворскла», який носить ім’я одного із засновників сучасного олімпійського руху Олександра Дмитровича Бутовського, вже вдруге приймав матч такого рангу. Три роки тому  володарем Суперкубка-2008 в серії післяматчевих пенальті стала донецька команда.

У минулому сезоні «Шахтар» виграв в Україна все, що тільки можна. Почали з Суперкубка, а закінчили переможним фіналом кубка, в якому "гірники" до речі перемогли саме «Динамо». Втім найголовніше досягнення донецької команди – це перший для «кротів» чвертьфінал  Ліги чемпіонів, в якому їх зупинили майбутні переможці – каталонська «Барселона». Загалом чудовий сезон для донеччан.

Динамівський же сезон вийшов доволі неоднозначним. Почалося все з «поганого сну» при Газзаєві, а закінчилося «сонячним відрізком» за Сьоміна.  В Європі команда також зупинилася на ¼ фіналу, але на відміну від непрохідної для «Шахтаря» (та багатьох інших команд Старого Світу) «Барси», київській команді протистояла цілком земна «Брага». Виліт на цій стадії динамівської команди  вболівальниками сприйняли за провал. А наприкінці і так доволі посереднього сезону він був  взагалі зіпсований незрозумілою поразкою від «Іллічівця» 2:3.

І «Динамо», і «Шахтар» в міжсезоння набирали ігрові кондиції  в Австрії. За цей період «гірники» в «товарняках»  здобули 6 перемог, а кияни - 3. Що стосується втрат, то Мірча Луческу в поточному не зміг розраховувати на травмованих Чигринського (вже займається в загальній групі), Едуардо, Степаненка та Раца. У «Динамо» поза грою були Михалик, Бертольо та Бетао.

Напередодні зустрічі гості з Києва та Донецьк наповнили центр Полтави. Хто фотографувався біля трофею, який був виставлений для широкого огляду в Корпусному парку, хто блукав вуличками міста в надії знайти щось цікавеньке…одним словом місто жило в передчутті  футбольної дуелі двох найсильніших команд країни. Забігаючи наперед слід констатувати, що вболівальників, які повністю заповнили цього вечора полтавську арену, матч грандів вітчизняного футболу не розчарував.

З перших хвилин Юрій Сьомін кинув в бій новачка команди нігерійця Аруне Лукману, який зайняв місце в центрі «синьо-білих». На цьому «список дебютантів перших хвилин» закінчився, тому що Луческу не ризикнув на старті випустити  Дентиньо та Селезньова. В іншому все як завжди.

Перші хвилини були за «гірниками». Непогано проривався Коста, проте оборонці динамівців встигли накрити бразильця. А вже за хвилину номінальні гості відкрили рахунок!

Єременко знайшов передачею Ярмоленка,  якого вже в штрафному майданчику недозволеним прийомом зупинив Ракицький.  Гусєв з одинадцятиметрового без проблем розібрався з Пятовим, результативно пробивши в лівий верхній кут воріт.

Підопічні Луческу відігралися майже миттєво. Срна виконав штрафний, а Фернандиньо забив. В моменті забиття голу помилку допустив Шовковський, який невдало склався.

До кінця першої 45-хвилинки "Шахтар" володів значною територіальною перевагою , проте забивали не вони.

На 32 хвилині Пап Діакате, пробив головою після навісу Гусєва зі штрафного. Захиснику «Динамо» в даному епізоді протистояли Срна та Ракицький , але з м'ячем зустрілася саме його голова, від якої м'яч полетів у кут воріт Пятова.

Після перерви було багато боротьби, були атаки, але через проблему «останнього пасу» (це стосується обох команд) до певного моменту нічого особливого команди не створювали. Вже під кінець зустрічі трьохходівка  Ярмоленко – Єременко – Мілевський завершився результативним ударом останнього під Пятова.

Зрозумівши, що все в цьому матчі вже вирішено, значна частина вболівальників «гірників» попрямувала до виходів з полтавського стадіону. Їхні улюбленці на останніх хвилинах мали моменти, щоб хоча б скоротити різницю у рахунку, проте ні Вілліану, ні Тейшейрі в цей вечір не судилося відзначитися у воротах Шовковського.

 

«Динамо» цілком справедливо завойовує перший в сезоні трофей, а український бліцкриг «гірників», який був розпочатий минулого року, зазнав невдачі.


 

Суперкубок України 2011

"Шахтар" Донецьк - "Динамо" Київ 1:3 (1:2)

Голи: 0:1 Гусєв (5, з пенальті), 1:1 Фернандіньйо (14), 1:2 Діакате (32), 1:3 Мілевський (83)

5 липня. Полтава. Стадіон "Ворскла" ім. Бутовського. 18 градусів. 25000 глядачів.

Арбітр: Ю. Вакс (Сімферополь), асистенти: В. Володін (Херсон), С. Беккер (Харків)

"Шахтар": Пятов - Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук - Хюбшман, Фернандіньйо, Дуглас Коста, Мхітарян (Тейшейра, 64), Вілліан - Луїс Адріану (Селезньов, 71)

Запасні: Рибка, Іщенко, Кобін, Гай, Дентиньо

"Динамо": Шовковський - Данило Сілва, Юссуф, Діакате, Попов - Вукоєвич, Аруна (Каддурі, 66), Єременко, Ярмоленко (Алієв, 90 +4), Гусєв (Гармаш, 90 +5) - Мілевський

Запасні: Коваль, Хачеріді, Нінковіч, Шевченко

Попередження:  Попов (40), Срна (40), Фернандіньйо (40), Юссуф (40), Гусєв (45 +1), Вукоєвіч (61), Мілевський (75), Ярмоленко (85), Тейшейра (85)

P.S.  Висловлюю вдячність прес - аташе ФК «Ворскла» Артему Лобанову за допомогу при оформленні акредитації на гру.

Фотоогляд автора - тут та тут

Олег Дубина

Поділитися:
6 липня 2011, 22:06 | Блог: Блог Олега Дубини | Переглядів: 1701
Автор: olegda
Кількість записів: 46

Блог, в якому буде розповідатися по те, що зараз у мене на душі
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації