Вхід | Реєстрація

Для чого нам потрібна історія?    

Написати мене надихнув запис у блозі Ігоря Філоненка під назвою «Про сосну, папір в туалеті та попів-бандерівців». На відміну від автора цієї статті, я не маю диплома історика, хоча ця наука мене цікавила і в школі, і в університеті. Тому тут я висловлюю погляд, не історика, на науку історію,
Погоджуюся з автором, що історію кожна держава інтерпретує по своєму, так як вигідно їй в даний, конкретний момент. Що ж вже говорити про події, які відбулися 10, 100, 1000 років тому, якщо навіть події які відбуваються в даний конкретний момент мають різні інтерпретації. Деякі факти свідомо виділяються, а інші навпаки - замовчуються. Так і формується потрібна владі думка.
І, зрозуміло, ніхто не говорить про головне: для чого нам потрібна історія? Для чого її вивчати в школі, ВНЗ? 
На мою думку, історія потрібна щоб використовувати досвід минулих поколінь. Все, що ми маємо зараз, якраз і було створено на основі цього досвіду. Ще історія повинна вчити робити висновки з помилок минулих поколінь, щоб не допускати цих помилок в майбутньому.
Нам же втокмачують, що історія потрібна для того, щоб знати хто «поганий», а хто «хороший» і щоб населення робило «правильні» висновки. При чому деякі «погані» і «хороші» періодично змінюються місцями. Влада ж то змінюється. Яскравий приклад Сталін. Ставлення влади до нього в тій же Росії і колишньому СССР змінювався вже декілька разів.
До речі от вам і висновок, який потрібно робити з історії – ніщо не вічне, все змінюється, питання тільки в часі, коли це відбудеться. Закінчиться і влада Путіна в Росії, і влада Порошенка в Україні... Закінчиться колись і війна чи як нам кажуть АТО...В той же час на будь-які сучасні події можна знайти аналогії з минулого. Тобто часи змінюються, а людство періодично продовжує наступати на одні і ті ж «граблі».
Багато висновків, наприклад,  напрошуються коли знайомишся з історією УНР (Української народної республіки), особливо за 1917 рік.  І я не про те що, Росія наш головний ворог ("Росія проти України: історія війни, зради і терору") Цей факт, можливо і має право на життя, але на мою думку ні до чого, крім розбрату не приведе. Я в першу чергу про армію. Тут навіть можна привести паралелі з сучасною  Україною, і різниця буде в тому, що одні не бажали створювати армію, аж доки не припекло, а інші її свідомо розвалювали, не зробивши висновки з помилок минулого. У загальному можна сказати, що УНР яскравий приклад того, як не потрібно створювати державу. Але коли слідкуєш за діями наших можновладців, то створюється враження, що УНР вони якраз взяли за приклад створення держави, забуваючи про те, як вона закінчила. 
Знову ж таки беремо період 1917-1921 років – громадянська війна на території України. Тут були  і УНР (Директорія, Гетьманат, ЗУНР),  і «білі», і «червоні», , і німці з австрійцями, і поляки. У кожного свої цілі і наміри. Невелика частина (будемо суб’єктивні) підтримувала або «білих», або «червоних», або УНР (кого більше, кого менше, але залишимо це історикам). Основна ж маса населення просто виживала, їм фактично було все одно хто переможе. І вони дочекалися цих самих «переможців». Про Голодомор, колективізацію, репресії від «переможців»  я думаю розповідати не потрібно, як і про сучасну їм відповідність.
Тому, цікавтеся історією, робіть висновки для себе.
Миру всім!

Поділитися:
2 лютого 2015, 21:26 | Блог: Про ВСЕ! | Переглядів: 17099
Автор: vov
Кількість записів: 15



1. Adekvatov / 1 березня 2018, 08:12
Адекватна стаття. Може дійсно, ще не вмерла... якщо не в усіх криша поїхала.
2. Beri Mor / 1 березня 2018, 10:22
Для чого історія?Щоб не повторювати помилок минулого.Адже революції,і минула і теперішня-як під копірку.І ту і цю заколотили жиди.Скоропадського,Винниченка,та іншу пиз.доту призначив Захід,як і теперішніх наших правителів.Після розвалу України Скоропадський втік до своїх покровителів у Німеччину,Винниченко у Францію.Наші "євроінтегратори,які не оставлять "камня на камнє" від країни теж "на чемоданах",ждуть команди: "к ноге".Як і тоді зараз прості українці довго харкатимуть від братніх обійм європейських друзів.До речі,сьогодні чергова річниця корюківської трагедії,де наші теперішні друзі німці разом з угорцями вбили 7000 мирних людей,включаючи й немовлят.Може досить наступати на одні й ті ж граблі?
3. 1juriy / 1 березня 2018, 10:59
“Під час нищення Корюківки нацистським загоном чисельністю приблизно 300-500 карателів за 15 км знаходилося партизанське з’єднання Олексія Федорова чисельністю від 3 до 5 тис. вояків, яке буквально за пару днів до того розгромило окупаційний гарнізон у цьому селищі, — нагадує історик, співробітник Інституту національної пам’яті Сергій Бутко. — Проте, партизанське командування на чолі з Миколою Попудренком так і не віддало наказ захистити населення. Попри масштаб трагедії, в радянські часи вона не стала одним із символів нацистських злочинів. Очевидно тому що спростовувала образ радянських партизан як “народних месників”, які захищали місцеве населення”
4. Beri Mor / 1 березня 2018, 11:04
3.1juriy
« нагадує історик, співробітник Інституту національної пам’яті Сергій Бутко.»

Ну це чувак авторитетний,в цього й шумери від українців пішли.Ти ще В"ятровича послухай,він самий чесний,після Порошенка,звичайно:))

Змінено 01.03.2018, 11:04
5. 1juriy / 1 березня 2018, 11:12
Довідково: м. Корюківка розташоване за 100 км від обласного центру – м. Чернігів. У лютому 1943 р. радянське партизанське з’єднання під командуванням Олексія Федорова повернулося з Брянщини в Росії і розташувалося у корюківських лісах. Партизани розпочали збір продовольства по селах і акції проти окупантів. Німці влаштували підпали в довколишніх селах, заарештували членів сімей партизанів у Корюківці.



У ніч на 27 лютого партизани з’єднання Федорова розгромили німецько-угорський окупаційний гарнізон Корюківки.



У відповідь на партизанську акцію начальник штабу 399-ї головної польової комендатури у місті Конотоп Байєр Бруно Франц віддав наказ про знищення Корюківки. Виконавцем цього злочину стала Сновська гарнізонна комендатура Чернігівської області, яка сформувала збірний каральний загін у складі військовослужбовців тилових німецьких формувань, військовослужбовців 105-ої легкої угорської дивізії, співробітників допоміжної окупаційної поліції та солдатів спеціальних каральних формувань із числа колабораціоністів – громадян СРСР. Очолили каральний загін представники зондеркоманди 4а (Sonderkommando 4a). Один із найвідоміших злочинів цього підрозділу – розстріл 29 і 30 вересня 1941 р. в Бабиному Яру на околиці Києва майже 34 тисяч євреїв.
6. Adekvatov / 1 березня 2018, 11:15
2.Beri Mor
«Для чого історія?Щоб не повторювати помилок минулого»

«История ничему не учит, а только наказывает за незнание уроков», - писав відомий історик В. О. Ключевский. А оскільки він був москаль, то його свідомі не читають.
2.Beri Mor
«революції,і минула і теперішня-як під копірку.І ту і цю заколотили жиди.»

А спробуй оце втокмачити свідомим у каструлі. Вони поваляли памятник Леніну, який на їх думку зробив революцію. Та який нах Ленін, коли Достоєвський писав «Интернационал распорядился, чтобы еврейская революция началась в России. И начнется… Ибо нет у нас для нее надежного отпора ни в управлении, ни в обществе" «Евреи всегда живут ожиданием чудесной революции, которая даст им свое «жидовское царство». Выйди из народов и…знай, что с сих пор ты един у Бога, остальных истреби или в рабов обрати, или эксплуатируй. Верь в победу над всем миром, верь, что все покориться тебе". На момент написання цих строк Ленін ще й читати не вмів. Критикуючи Леніна свідомі чомусь бояться критикувати Троцького. Та вони його взагалі не знадують, наче його і не було. Ясно, що Ленін, на відміну від Сталіна, фігура складна і неоднозначна, але саме вони створили Україну в її нинішніх кордонах.
7. Beri Mor / 1 березня 2018, 11:20
5.1juriy
«У відповідь на партизанську акцію начальник штабу 399-ї головної польової комендатури у місті Конотоп Байєр Бруно Франц віддав наказ про знищення Корюківки. Виконавцем цього злочину стала Сновська гарнізонна комендатура Чернігівської області, яка сформувала збірний каральний загін у складі військовослужбовців тилових німецьких формувань, військовослужбовців 105-ої легкої угорської дивізії, співробітників допоміжної окупаційної поліції та солдатів спеціальних каральних формувань із числа колабораціоністів – громадян СРСР. Очолили каральний загін представники зондеркоманди 4а (Sonderkommando 4a)»

Так а я ж про що?Німці,замість того,щоб знищити партизанів,підло,як шакали винищили цивільне населення.
8. 1juriy / 1 березня 2018, 11:26
Так а я ж про що?Партизани,замість того,щоб знищити німців,підло,як шакали знищували продовольство зібране в селян.
9. земеля / 1 березня 2018, 11:27
2.Beri Mor
«Адже революції,і минула і теперішня-як під копірку.І ту і цю заколотили »


Мне то же понравилась статья. Добавлю факты и только факты, без домыслов и рассуждений: среди тех основных кто делал революцию в 17-м в России кроме Калинина пожалуй чистых русских больше не было. В том числе и наш земляк из Полтавы Луначарский. А теперь к статье о той нещастной с Драбынивки которая не может получить паспорт - почему то никто из односельчанин так и не внес ясности. К слову сказать: Порошенко родился в Молдавии, а министр внутренних дел Климкин в России и вообще 100 процентный россиянин, а его родители до сих пор живут в России. Так что теперь? Как сказал бы адекват " и куды дывлятся свидоми и почему молчат националисты и та же Селена"
10. Adekvatov / 1 березня 2018, 11:40
2.Beri Mor
«До речі,сьогодні чергова річниця корюківської трагедії,де наші теперішні друзі німці разом з угорцями вбили 7000 мирних людей,включаючи й немовлят»

Та свідомі про це мовчать, як у рот води набрали. А якщо їх починаєш запитувати, то вони винять в усьому партизан. Та й як вони будуть це афішувати, коли для них війна була, мовби, для відновлення їхньої державності. Ну, блін, як і зараз. В червні 41-го вони самі писали "Відновлена Українська Держава буде тісно співдіяти з Націонал-Соціялістичною Велико-Німеччиною, що під проводом Адольфа Гітлера творить новий лад в Європі й світі.." От і натворили. І продовжують творити. Свідомі зараз більше переймаються увіковічненням холокосту, для них це набагато важливіше. А на українців їм глибоко плювати, хоча зовні вони начебто за українців. Ну це така метода лохотрону. Не знаю, чи правда, може хто просвітить, знайомі розповідали, що у Гадячі, на місці урочища "Зелений Гай" чи "Лесин Гай", там садиба матері Лесі Українки, тепер буде памятник холокосту і гоцман вже там і вертолітну площадку збудував для високих гостей із усього світу. Ясно, що вшановувати память загиблих треба, але треба й загиблих українців вшановувати. А кінчиться це тим, що буде там суцільний меморіал, а від Лесі Українки й сліду не лишиться. І все це зроблять свідомі поцріоти
11. Adekvatov / 1 березня 2018, 11:41
2.Beri Mor
«Може досить наступати на одні й ті ж граблі?»

Для українців граблі - то святе. Щас ось набіжать сюди селени і інші свідомі критики.
12. Beri Mor / 1 березня 2018, 11:42
8.1juriy
«Партизани,замість того,щоб знищити німців,підло,як шакали знищували продовольство зібране в селян.
»

5.1juriy
«У ніч на 27 лютого партизани з’єднання Федорова розгромили німецько-угорський окупаційний гарнізон Корюківки.
»

Шановний,ти вже зберися з думками,а вже потім коментуй.А то в тебе "в огороді бузина,а в Києві дядько".
13. Adekvatov / 1 березня 2018, 11:43
О, блін, поки писав, а вони вже тут як тут.
14. земеля / 1 березня 2018, 11:51
13.Adekvatov
«
О, блін, поки писав, а вони вже тут як тут.»

Смотри не зевай, тренируйся быстро писать и мыслить. А то ребята шустрые, палец в рот не клади. Шутка.
15. Adekvatov / 1 березня 2018, 12:02
9.земеля
«Так что теперь? »

А то теперь, что почему же тогда у свидомых русские во всем виноваты? Почему тогда революцию называют русской, когда она не русская? Ну хотя бы эти вопросы, дабы дальше в дебри не залазить и не вызвать возмущение у представителей богоизбранной нации. Кстати, а нации ли? А народа ли? Земеля, ты плаваешь в «вечном» вопросе, о котором не принято говорить. Вот есть очень интересные рассуждения на этот счет. Посилання на catmotya.blogspot.com
16. Vlada82 / 1 березня 2018, 12:08
1.Adekvatov
«Адекватна стаття.»

6.Adekvatov
«А спробуй оце втокмачити свідомим у каструлі. Вони поваляли памятник Леніну, який на їх думку зробив революцію.»

2.Beri Mor
«Адже революції,і минула і теперішня-як під копірку.І»

Мені теж стаття сподобалась, аби не одне "але": хто її написав. Олександр Вісич - один з найактивніших майданівців у Нових Санжарах, удвох з батьком "робили революцію Гідності" й валили пам"ятник Леніну. Тоді про історію і про «копірку» вони не думали, але хаос навели такий, який був і після сумнозвісних подій у жовтні 1917-го. Після чого тоді теж почалася громадянська війна. Тут з двох одне: або Олександр грає на публіку, або в нього настало прозріння. Дуже хочу вірити в другий варіант.
17. Adekvatov / 1 березня 2018, 12:11
7.Beri Mor
«Так а я ж про що?Німці,замість того,щоб знищити партизанів,підло,як шакали винищили цивільне населення.»

8.1juriy
«Так а я ж про що?Партизани,замість того,щоб знищити німців,підло,як шакали знищували продовольство зібране в селян.»

Який гарний логічний парадокс. Так хто кого повинен був знищувати, і хто правий, а хто ні? Для розвязки задачі треба розсуждати не так як свідомі - від частного до загального, або висмикуючи фагмент, а розсуждати треба від загального до частного. Тоді стане зрозумілим, що таки німці напали на СРС, Р а не партизани. І німцям було по барабану кого нищити. Вони нищили словянські народи за принципом - чим більше тим краще. Їм все одно - руські, білоруси, великі укри, партизани, селяни, військові. Ну а в даному конкретному випадку вони ще й «виховували» населення. Їм не так важливо було знищити партизан, їм було важливо показати місцевому населенню, що їм буде за допомогу партизанам.
18. Adekvatov / 1 березня 2018, 12:16
16.Vlada82
«Тут з двох одне: або Олександр грає на публіку, або в нього настало прозріння. »

Ну я ж автора не знаю. Судю по тексту. А ви докопайтесь до істини і нам скажете. Може то взагаі такий хід конем з його боку - підготовка громадської думки до зміни ним тюбетейки.
19. Гнатович / 1 березня 2018, 12:36
16.Vlada82
«Мені теж стаття сподобалась, аби не одне "але": хто її написав. Олександр Вісич - один з найактивніших майданівців у Нових Санжарах, удвох з батьком "робили революцію Гідності" й валили пам"ятник Леніну. Тоді про історію і про «копірку» вони не думали, але хаос навели такий, який був і після сумнозвісних подій у жовтні 1917-го. Після чого тоді теж почалася громадянська війна. Тут з двох одне: або Олександр грає на публіку, або в нього настало прозріння. Дуже хочу вірити в другий варіант.»

Как заметили др.римляне: голод - лучший учитель)))
20. 1juriy / 1 березня 2018, 12:47
Володіти треба обома методами — індукцією і дедукцією, бо вони взаємодіють, ніби перевіряючи один одного і таким чином утримують нас від помилок у пізнанні дійсності.
21. Beri Mor / 1 березня 2018, 12:50
19.Гнатович
« голод - лучший учитель)))»

І холод!
ЗМІ:"Нафтогаз" перевів «Газпрому» гроші за поставки газу в березні,але російська компанія їх відразу повернула і поставляти газ Україні не збирається."(зам.голови «Газпрому» О.Мєдвєдєв)
22. земеля / 1 березня 2018, 13:02
21.Beri Mor
«ЗМІ:
"Нафтогаз" перевів «Газпрому» гроші за поставки газу в березні,але російська компанія їх відразу повернула і поставляти газ Україні не збирається»


Приняли в угоду америкосам что это Государство-агрессор. Головой а не ...... надо было думать, а не болтать языком. Поэтому в итоге и получили. И это только начало.
23. 1juriy / 1 березня 2018, 13:06
Стокгольмский арбитраж вчера удовлетворил требования Нафтогаза о компенсации за недопоставленные Газпромом объемы газа для транзита.
Стокгольмский арбитраж обязал Газпром доплатить Нафтогазу Украины $4,63 млрд за недопоставку согласованных объемов газа для транзита.
Таким образом, по результатам двух арбитражных споров между компаниями Газпром должен доплатить Нафтогазу 2,56 млрд. долл.
Поздравляем Нафтогаз и всю Украину!
24. 1juriy / 1 березня 2018, 13:07
Через те кацапи мабуть і бісяться.
25. Гнатович / 1 березня 2018, 13:15
"...Але коли слідкуєш за діями наших можновладців, то створюється враження, що УНР вони якраз взяли за приклад створення держави, забуваючи про те, як вона закінчила..." (с)

Несколько неуместная аналогия. Наши можновладци в принципе не могут ничего выбирать в качестве примера, т.к. если «можновладци» - то они не наши, а «наши» - обычное марионеточное правительство в обычной колонии.
26. Beri Mor / 1 березня 2018, 13:18
24.1juriy
«Через те кацапи мабуть і бісяться.
»

Може й через це.Але мерзнутимуть не вони,і навіть не порох з гройсманом,які їх розбісили,а лохи-хохли.
27. Гнатович / 1 березня 2018, 13:20
23.1juriy
«Поздравляем Нафтогаз и всю Украину!»

...Украинское государство можно сравнить с печально известной подводной лодкой ВМСУ «Запорожье», которая держалась на плаву лишь потому, что была приварена к пирсу. Точно так же за счёт российского рынка, и дешёвых энергоресурсов держалась на плаву двадцать с лишним лет Украина.

В феврале 2014 года украинцы собственноручно перерезали тросы, связывающие их страну со спасительным берегом, и их корабль стал тонуть. Идя ко дну под звуки национального гимна, украинцы до сих пор не осознали произошедшего с ними.

Они думают, что свергнув «пророссийский» режим Януковича, открыли двери в Европу. На самом деле они открыли кингстоны, сняв с России все финансовые, экономические и моральные обязательства поддерживать жизнеспособность проекта «Ukraina». (с)
28. Гнатович / 1 березня 2018, 13:21
23.1juriy
«Поздравляем Нафтогаз и всю Украину!»

Шо, теперь газ потребителям подешевеет?
29. Гнатович / 1 березня 2018, 13:23
...В истории всё повторяется, но не в деталях. Украинцам внушили мысль, что в Москве спят и видят, как бы их оккупировать. Не раз говорил, ещё повторю — оккупация Украине не грозит. Кремль не будет повторять ошибки советской власти, создавая на окраинах зоны опережающего развития. Подобная практика не ценится аборигенами окраин. У них создаётся неверное представление об имперском центре и имперском народе. Они начинают считать себя «пупом земли», вокруг которого всё крутится.

Не будет «оккупации» в украинском понимании, но будет другое. Помяните моё слово, пройдёт не так много лет и потянутся гонцы с Украины с прошениями к «московскому царю» взять под опеку их одичавшую территорию. Они будут наперебой предлагать взять в управление заводы, институты, чтобы получить финансирование и обеспечить работой своих сотрудников. Вся нынешняя русофобская интеллигенция ломанётся «окучивать» московские и питерские подмостки, чтобы там реализовать свои таланты и стать знаменитыми.

Всё повторится, и киностудия Довженко, в своей новой реинкарнации, будет снимать самые пророссийские фильмы, которые не позволит себе снимать ни одна российская киностудия. Так было во времена Советского Союза, так будет в будущем.

Вот только нужна ли России даже такая Украина? (с)
30. 1juriy / 1 березня 2018, 13:23
0. 1juriy / сьогодні, 12:47
Володіти треба обома методами — індукцією і дедукцією, бо вони взаємодіють, ніби перевіряючи один одного і таким чином утримують нас від помилок у пізнанні дійсності.
31. Гнатович / 1 березня 2018, 13:54
Сравнение 2013/2018: ср.зарплата - 443$/ 277$
курс $ - 8 / 27 грн
курс рубля - 0,25/0,48
Повышение коммуналки:
эл.энергия - + 300%
газ - + 647%
хол.вода - + 400%
гор.вода - + 427%
отопление - + 1030%
квартплата - + 145%

СУГС?
32. 1juriy / 1 березня 2018, 15:42
Порівняння 2013/2018 ср.зарплата-3544(443$)/7479(277$)Комунальні платежі за лютий 2018:газ 2510грн;електроенергія 670грн.;вода 40грн(гаряча бойлер).Всьго 2510+670+40=3220грн.Приватний будинок 98м2 сім"я 4 чоловіки,двоє працюючих. 7479-3220=4259грн.залишок після сплат на 2018 до 3544грн. на 2013 до сплат по комуналці.
33. Adekvatov / 1 березня 2018, 18:34
30.1juriy
«Володіти треба обома методами — індукцією і дедукцією, бо вони взаємодіють, ніби перевіряючи один одного і таким чином утримують нас від помилок у пізнанні дійсності»

Та володіти треба всіма методами. Найкраще було б вивчити логіку. Ссилку на підручник я тут давав.
Не зважаючи на те, що все у світі взаємодіє і взаємопов’язане, ці два методи суттєво різняться. Ось примітивне, не повне визначення методів.
«Дедукция это– способ рассуждения от общих положений к частным выводам. Дедукция даёт стопроцентную гарантию правильного заключения (при достоверных посылках). Дедукция из истины даёт истину.
Индукция – способ рассуждения от частных положений к общим выводам. Индукция даёт не достоверное, а вероятностное знание, нуждающееся в проверке.»
Отже перший спосіб завжди приводить до правильного висновку, а другий спосіб – ні. Тому його часто використовують для маніпуляції. Приклад: Порошенку дали шеврони і паспорти громадян РФ, які, може дійсно, знайшли на Донбасі. І він із цього робить висновок, що Донбас окупований Росією. Це помилковий висновок. Він чимось нагадує відомий одеський анекдот. Сара питає Розу: Що трапилося, у вас хтось захворів? Роза: З якого дива ви так вирішили? Сара: А я бачила, як вчора від вас виходив лікар. Роза: Слухайте, я бачила як від вас виходив полковник, так я ж не галасую, що війна почалась. Свідомі заспіль потрапляють у такий розводняк, тому що їхня каструля не може мислити від глобального. Якби вони мислили від загального, то їх не можна б було розвести і вони б чітко уявляли, як Україну використовують у боротьбі проти Росії. Після повалення Росії наступить черга і українців. Про це чітко написано і у Сталіна, і у Гітлера, бо обидва вони були втягнуті в такий самий глобальний сценарій, який грається сьогодні, і обидва чітко це розуміли. Але їх ніхто не читає. Це щодо граблів історії, про які тут вели розмову.
34. Beri Mor / 1 березня 2018, 18:56
"Через відмову «Газпрому» в постачанні газу Україні у нас склався дефіцит газу в 10 млн куб. на добу,який на даний момент ми перекрити не можемо.Ми можемо перекрити цей дифіцит купляючи газ європейського напрямку,але за досить високими цінами."(А.Коболєв,голова "Нафтогазу")
23.1juriy
«Поздравляем Нафтогаз и всю Украину!»
35. 1juriy / 1 березня 2018, 19:08
Дедукція.Cр.зарплата в 2018р. 277$.А чи кожний отримує цю суму- питання? Застосувавши і метод індукция до цього питання отримаємо цілісну картину.Математики розуміють про що я говорю.
36. Adekvatov / 1 березня 2018, 19:24
35.1juriy
«Дедукція.Cр.зарплата в 2018р. 277$.»

Це не дедукція а індукція. Дедукція це - долар є світовою валютою, до якої «привязали» гривню. Якщо це зрозуміти, то нічого далі і розсуждать, бо все стане зрозумілим. Стане очевидним і те, що пенсії і зарпалати "чесна і європейська" влада не добавила а навіть не індексувала чи компенсувала, чи як там хоч назви, до домайданного рівня. А якщо зрозуміти, що зелені папірці друкує світовий кагал, то ще більше розвидниться. А щодо історичних граблів є хороше і начебто зрозуміле навіть для школяра відео Посилання на www.youtube.com
37. 1juriy / 1 березня 2018, 20:19
Дедукція.Cр.зарплата в 2018р 7479 грн.
38. Adekvatov / 1 березня 2018, 20:41
37.1juriy
«Дедукція.Cр.зарплата в 2018р 7479 грн.»

Середня зарплата взагалі ні про що не говорить. Це із серії - хтось їсть капусту, а хтось мясо, а в середньому виходять голубці. Для оцінки треба брати мінімальну зарплату. Тут хтось заікався про математику.
39. Beri Mor / 2 березня 2018, 18:01
Міносвіти і науки у зв"язку з нестачею газу в Україні наказало всім закладам освіти зупинити роботу з 2 по 7 березня.
23.1juriy
«Поздравляем Нафтогаз и всю Украину!»


Змінено 02.03.2018, 18:01
40. 1juriy / 2 березня 2018, 18:18
Не казись москалику, все буде добре.
41. Beri Mor / 2 березня 2018, 18:39
40.1juriy
«Не казись москалику, все буде добре»

Це в тебе БУДЕ(хоча навряд),а в мене й зараз все відмінно.
42. Гнатович / 3 березня 2018, 02:22
40.1juriy
«Не казись москалику, все буде добре.»

Типа, ещё не все посадки извели на дрова? %-)
43. Maksym / 3 березня 2018, 19:50
Історія потрібна лише розумним людям, дурням вона ні до чого.
44. Седой / 3 березня 2018, 20:11
40.1juriy
«Не казись москалику, все буде добре.»

Как то не особо оптимистично звучит... Но обидно за простых людей - они то при чем?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації