Вхід | Реєстрація

Про лічильники    

"Ну  да  хочешь,  я  тебе  сейчас  выведу  (...),  что  у  тебя  белые  ресницы единственно  оттого  только,  что  в  Иване  Великом  тридцать  пять  сажен  высоты...."  Ф.М.Достоевский).

 

На сайті «ЕХО»  з’явилася  інформація чи стаття секретаря міської ради С.С.Галушко, про повірку лічильників обліку споживання води.  Починається вона  такими словами: «Останнім часом збільшилася кількість звернень жителів Кобеляк до міської ради з приводу повірки лічильників води. Кобелячани негативно реагують на приписи КП "Водоканал" щодо  періодичної повірки засобів обліку холодної води у їх оселях. Міська влада вважає за доцільне роз’яснити ситуацію з позиції закону і здорового глузду».

Давайте запам’ятаємо цей абзац і почитаємо далі : «Споживачі послуги з централізованого постачання холодної води цілком правильно звертають увагу адміністрації комунального підприємства на вимогу закону. Зокрема, на положення ч. 3 ст. 28 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», згідно з яким періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання. Таку зобов’язальну норму містять і Правила надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води й водовідведення, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 р. № 630. Згідно п. 9 цих Правил, періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця».

От на цьому б і повинно поставити крапку. Тому, що виправдань для невиконання закону не повинно бути. Це так згідно закону і згідно здорового глузду до яких апелює автор.  І тим більше, це так у цивілізованій Європі до якої нас тягнуть не спитавши. А виявляється рівень нашого, якщо можна так сказати, розвитку трішки не дотягує  до прийнятого у цивілізованому світі. І не стільки рівень розвитку самого народу, як рівень розвитку його чиновників. Вони мабуть сподіваються підняти  свій рівень прийшовши вже у  Європу.

На цьому можна було б і закрити тему. Все ясно, як два плюс два.  Але давайте трішки подискутуємо, пофантазуємо і поразсуждаємо. Що у розумінні автора є законом? А що здоровим глуздом?

Автор визнаючи той факт, що  Закон України   "Про метрологію та метрологічну діяльність"  передбачає повірку засобів обліку за рахунок надавача послуг пускається у довгі і плутані переконання пересічних у тім, що таки вони повинні сплачувати за повірку лічильників. Хоча очевидно, що «з позиції закону»,  автор і сам це визнає,  повірку лічильників повинен проводити надавач послуги.  Зупинятися на доводах автора я просто не буду, бо не варто цього робити в силу вище приведеного.  Пускатися ж  в дискусію, це попасти під вплив того, хто хоче вас одурити. І ясна справа, що вас тоді у чомусь таки переконають. Це звичний прийом, який використовують на «Привозі».

А тепер, щодо «здорового гдузду». Доводи, які  приводить автор, просто смішні для людини не втратившої того самого здорового глузду. Ну, по-перше, закон є закон. Принаймні так повинно бути у цивілізованій країні. До таких країн хочуть віднести і Україну. І в першу чергу хоче цього керівництво міськради. Вірніше, так воно стверджує. А що ж насправді? Елементарна логіка і навіть закон стверджують, що надавач послуг встановлює і перевіряє засоби обліку того, що він надає чи продає. Така логіка без усяких законів з успіхом діє і на базарі, і в магазинах, куди ніхто не ходить із своїми вагами. Наша ж міська влада вважаючи себе поводирями люду до цивілізованого життя поступає навпаки. Нагадаю, що першою ознакою цивілізованого суспільсва є  його здатність не просто дотримуватись прийнятих законів, а й захищатися від усіляких шахраїв і брехунів і не обирати їх у владу.  Але по суті. В чому ж нас хоче преконати  секретар ради?  По-перше в тому, що Постанови уряду і відомчі правила стоять вище законів прийнятих в державі. Чому так вважаю? Та тому, що свої доводи для ігнорування  Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність"    він підкріплює посиланням на Постанови КМУ, зокрема, до речі, і  «злочинного», як вони вважають. Ніхто ж не буде заперчувати, що уся та влада, а значить і премєр Азаров визнані на Майдані і нашими сучасними керманичами злочинними. І от, секретар ради посилається на постанову  Кабінету міністрів України від 1 червня 2011 р. N 869 підписану….  М.Азаровим.

Тут правда проблема   існує. Я, наприклад,  ніяк не можу второпати, які ж закони, постанови і т.п. прийняті  «злочинною владою» є злочинними, а які ні.  Треба якийсь перелік надрукувати. Памятаю, скільки було крику про відомі «тоталітарні» закони прийняті ВРУ в період проведення Майдану.  Їх відмінили, натомість прийняли інші, не менш тоталітарні.  Зараз взагалі хочуть за будь яке заперчення владі саджати вас до буцегарні. І нічого. Всіх влаштовує. Тепер же із нас аж пре гідність. Ми ж вчинили революцію гідності і тепер всі стали гідними, гордими і ще  якимись. Ну, там, панами, господами, чи містерами. Ура! Тепер кожен другий пан чи містер буде йти з поклоном у відділ субсидій і прохати там допомоги, аби не вмерти з голоду.

І от чим мені чудні кобелячани, так це тим, що вони активно їздять на  майдани  і фронти, витрачають на це купу грошей і при усій цій активності  не можуть вирішити елементарного у себе під носом. При цьому вони  мріють про   Європу, затівають якісь адмінреформи з розширенням прав громад і т.п. Навіщо вам все це, коли не можете заставити  міську владу виконати вимоги закону?  І навіть, в більшості своїй, не усвідомлюєте, що вона закон порушує і вас лохотронить. У нас в Кобеляках є купа юристів, проблема  повірки лічильників води стосується і їх, а не лише пересічних. І хто із них дасть вам пораду, хто напише грамотну статтю із розясненням дій влади? А їх авторитет мав би подіяти на боязливих пересічних, які живуть за традицийним українським принципом «моя хата з краю».

РS: В усій цій заморочці мені, чесно кажучи, не зрозуміло, яка все таки вигода для міського голови з того, що він не хоче піти на поступки громаді і зробити все згідно здорового глузду і згідно закону одночасно, так як це роблять наприклад, електрики, газовики. Що йому заважає набрати балів перед виборами? А щось же заважає.  Для мене, це нерозгадана  загадка. Підкажіть розгадку, хто знає.

Поділитися:
18 березня 2015, 16:02 | Блог: Блог Валерія Коробчинського | Переглядів: 2739
Автор: Realist
Кількість записів: 3

Керуючись законами логіки і здорового глузду автор намагається аналізувати історичні і сучасні події та спонукати людей до пошуку вкраденого розуму.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації