Вхід | Реєстрація

Як вбивство Бабченка пов’язане із катастрофою MH17    

За скандалом, що розпалився у зв’язку зі «смертю» та «воскресінням» Бабченка повз увагу пройшли кілька заяв, пов’язаних із старою трагедією – катастрофою Боїнга MH17.

Так, у російських ЗМІ активно тиражуються 2 новини. Перша із заголовками на кшталт: «Малайзія зняла провину за збиття Боїнга з Росії». Друга – «Нідерланди заявили про можливість звинувачення України у падінні Боїнгу».

Звісно стиль роботи російських ЗМІ відомий давно – це перекручування та перебільшення фактів. Проте цього разу частка правди є у кожній з цих новин.

31 травня міністр транспорту Малайзії Ентоні Лока даючи інтерв’ю виданню ChannelNews Asia, висловив свої сумніви щодо чергових проміжних висновків, оприлюднених JIT (Об’єднана слідча група) 24 травня. Позицію Малайзії він окреслив досить розпливчасто: «Об’єднана слідча група не надала незаперечних доказів причетності РФ до катастрофі, на підставі яких її можна було б звинуватити. Не можна просто так показати пальцем на Росію». Міністр уточнив, що вони продовжують приділяти пильну увагу цій справі, та будуть діяти з огляду на дипломатичні відносини.

Сьогодні Міністр закордонних справ Нідерландів  Стеф Блок у ході дебатів у палаті представників парламенту Нідерландів констатував, що хоча наразі немає достатніх підстав для включення України до списку винуватців катастрофи Боїнгу, проте така можливість є. «Я нічого не виключаю» - повідомив Блок.

Такі заяви дають підстави замислитися, адже ще кілька днів тому, звинувачення міжнародними слідчими  Росії у катастрофі здавалися остаточними. Отже, робимо висновок: очевидно, розслідування триватиме і далі.

Не хотілося б, аби було так, проте ці дві заяви офіційних осіб держав з’явилися саме на хвилі скандалу із «вбивством» Бабченка, який обурив світові ЗМІ та міжнародні організації, і показав Україну з неприємного боку. Схоже на те, що світ серйозно сприйняв «спецоперацію» СБУ. Очевидно, що малазійські та нідерландські заяви – це ще не привід вважати Україну винною, адже ми однозначно маємо відповідь на ці звинувачення. Проте відтепер до наших слів ставлення буде скептичне. Все, як у старому анекдоті: виделки знайшлися, а осад залишився.

Поділитися:
4 червня 2018, 11:51 | Блог: Аналітичний дворік | Переглядів: 2036
Автор: dvorikmisha
Кількість записів: 39

Спроби аналітичного тлумачення та висновків щодо подій, що відбуваються в Україні та в світі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації