Вхід | Реєстрація

Три випадки. Два «плюси» і «мінус»

Перед кожним із нас протягом життя постійно виникає ситуація вибору. І, як правило, від нас, виключно від нас, залежить, яким він буде.
Упродовж останніх чотирьох днів автору статті запам’яталися три різних випадки, свідком яких довелося стати.
Перший із них стався у Пирятині, де довелося гостювати у старого друга. У магазині молодий хлопчина настирливо прохав продавця продати йому сигарети. А та твердо відповіла: «Принесеш паспорт, тоді продам». А коли хлопчак пішов, розгнівано прокоментувала: «Молоко на губах не висохло, шістнадцяти навіть немає, а він курити хоче!»
Другий випадок. Кобеляки. Вулиця Шевченка. По ній їде автомобіль «Рено-Кенго» з донецькими номерами. Попереду автівки на перехресті метушиться цуценя, яке через мить повинно потрапити під колеса якогось автомобіля. Водій «Рено» вмикає «аварійку», зупиняється, піднімає цуценя і потім, з’їхавши на обочину, переносить його в місце, куди тваринка бігла.
Редакція «ЕХО». Телефонують із Біликів. Розповідають, що в селищі два тижні немає води. Кажуть, що прийдуть до селищного голови із пустими відрами. А потім просять, щоб редакція організувала зустріч із посадовцем. Коли їм відповідають, що це не є функцією журналіста, кладуть трубку. Наступного дня ми дзвонимо у селищну раду. Там відповідають, що ніякої акції протесту не було.
Ось такі три випадки. Два із них із очевидним «плюсом», третій — із «мінусом». І в кожному випадку у людини був вибір. Адже продавщиця могла (як роблять більшість її колег) продати сигарети неповнолітньому. І Бог чи чорт із ним, із тим хлопчиськом і з його здоров’ям. І начхати на закон, виконання якого все одно ніхто не вимагає. Але вона вибрала правильне рішення.
Водій «Рено» міг «наплювати» на те цуценя. І як не переїхати його самому, так байдуже спостерігати за твариною, приреченою на загибель. Але він вчинив правильно.
Біличани сидять без води. І дехто із них думає, що приїзд «бабая» із «ЕХО» якось вплине на селищну раду. Не вплине. Вплине лише правильний вчинок. Отой вихід із пустими відрами на акцію протесту, про яку журналісти обов’язково напишуть.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 липня 2010, 12:41 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації