Вхід | Реєстрація

Надія Мякушко: „Ми готові до будь-якого виклику, але епідемії на Полтавщині немає”

Заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко взяла участь у прес-конференції на тему профілактики захворюваності на ГРВІ та грип, що відбулася в ОКІА „Новини Полтавщини”. „На мою думку як голови Державної надзвичайної протиепідемічної комісії при Полтавській облдержадміністрації – в області немає „пожежі”, пов’язаної з інфекцією, – відзначила Надія Мякушко. – Для того, щоб підтвердити це, назву цифри. На восьмому тижні (лютий місяць) 2008 року в області захворіло 19 тисяч 952 людини. І тоді ніхто не кричав „рятуйте!”. Тоді епідпоріг був 145 випадків на 10 тисяч населення. На цьому тижні ми поки що маємо 6600 людей, що захворіли”...
... „І те, що влада в області робить кожного дня – це виключно запобіжні заходи. Тож жодних підстав для паніки і для того, щоб бігти в аптеку, – немає. Ми готові до будь-якого виклику, пов’язаного з епідемією, але епідемії немає. Проте враховуючи ситуацію вцілому в Україні, в Європі й у світі, ми готуємося спокійно з 28 травня цього року. Що найважливіше? Індивідуальний захист. Хто має забезпечити цей індивідуальний захист? Кожна людина самостійно, кожен роботодавець своїм працівникам”.
Надія Мякушко повідомила, що в області організований пошив масок. „Згідно з постановою Кабінету Міністрів України завдання стоїть наступним чином: із марлі, що виділена з Держрезерву, пошити маски. До речі, завтра завершуємо пошив, і передамо їх за рішеннями органів місцевої влади на підприємства, установи та організації, які звернуться для забезпечення своїх працівників. Найперше це міліція, медики, листоноші, соціальні працівники і т.д. Інші люди – будь ласка, в аптеках є бинти, марля і вже маски – купуйте по фіксованих цінах і забезпечуйте індивідуальний захист”, – наголосила Надія Мякушко.
Заступник голови облдержадміністрації також повідомила, що в суботу 31 жовтня, не чекаючи нічиїх розпоряджень, на Полтавщині були створені медичні консультаційні пункти у всіх містах і районах для того, щоб люди зверталися до фахівців. „І те, що ми маємо зниження кількості звернень до лікувальних закладів і є результатом роботи цих консультаційних пунктів. Також голова облдержадміністрації Валерій Асадчев вирішив питання завезення на „Лубнифарм” субстанції „Оксолін”, з якої виготовляють оксолінову мазь. Мазь вже виготовлена, буде розфасована, викуплена за кошти обласного бюджету, і найперше буде спрямована медичним працівникам, а також у роздрібну торгівлю в аптечні заклади”, – відзначила Надія Мякушко.
У роботі прес-конференції також узяли участь начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак, головний санітарний лікар області Валентин Шаповал, професор онкології Петро Шелешко, головний лікар обласної дитячої лікарні Наталія Кінаш, обласний дитячий імунолог Тетяна Полич, які ґрунтовно відповіли на запитання журналістів щодо правильного вживання ліків, підвищення імунітету організму та профілактики захворюваності на ГРВІ та грип.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 листопада 2009, 17:36 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації