Вхід | Реєстрація

На березі Вороної знайшли вербу-тризуб

На березі Вороної знайшли вербу-тризуб
На початку 2009 року жителі селища Нові Санжари Володимир Вакуленко, Михайло Васюта та Анатолій Бунецький знайшли на березі річки Ворона незвичайної величини вербу (в обхваті 3 осіб).
— Ми дружимо давно, іноді хочеться зібратися, посидіти на природі у затишному містечку, поговорити, — розповідає Володимир Вакуленко. — Ось і вирішили підшукати таке місце, де можна було б відпочити після трудових буднів.
Біля річки Ворона друзі натрапили на стару стежку, яка і привела їх до великого дерева. Верба, яка росла на березі Вороної, була справді чималенькою, але найбільш оригінальним у ній було те, що своєю формою вона утворювала символ України — тризуб. Чоловікам дерево сподобалось і вони облаштували біля нього місце для відпочинку — розчистили майданчик коло берега, поставили на ньому столик. Тепер, за хорошої погоди друзі збираються під старою вербою за склянкою соку, чи що там іще п’ють на відпочинку старі друзі.
Анатолій Бунецький зацікавився точним віком дерева і звернувся за коментарем до експертів. Зі слів Директора центру історичних подій та військової археології підприємства «Корал» Івана Бовкуна це дерево може бути провісником козацької доби, датованої XVII ст., а, можливо, ровесником Конституції Пилипа Орлика. Зрештою, чи має оригінальне дерево поважний вік у 300 років достеменно невідомо, але тішить те, що люди навчились бути небайдужими до природної краси, яка оточує нас.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2009, 16:26 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації