Вхід | Реєстрація

Перші 100 тисяч тонн

Перші 100 тисяч тонн
Аграрії Глобинського району Полтавської області в понеділок, 3 серпня, першими в області намолотили 100 тисяч тонн ранніх зернових. Про це голову облдержадміністрації Валерія АСАДЧЕВА проінформував телеграмою голова Глобинської райдержадміністрації Іван НОВОСЕЛ.

„Щиро радий повідомити Вас про те, що невтомні трудівники Глобинського району, не зважаючи на складні погодні умови та фінансовий стан, досягли високого результату”, - мовиться у телеграмі.

„Впевнений, що здобуток хліборобів Глобинщини буде вагомим внеском до Полтавського хлібного короваю і стане запорукою продовольчої безпеки України та примножить благополуччя жителів нашого регіону”, - зазначив Іван НОВОСЕЛ.

В свою чергу, голова Полтавської облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ подякував за цей вагомий здобуток, побажавши хліборобам Глобинського району нових трудових здобутків і щедрих врожаїв.

Глобинський район станом на 4 серпня має в активі вже 103 тисячі тонн ранніх зернових, при врожайності 35,5 центнера з гектара. При цьому аграрії краю вже обробили 95% площ ранніх зернових, що підлягають до збирання.

На фінішній прямій Новосанжарський, Решетилівській та Хорольський райони, де станом на ранок 4 серпня оброблено 99% площ. Ще ціла низка районів має показник за 90%.

Таким чином, 4 серпня в Полтавській області вже намолочено 1 мільйон 648 тисяч тонн ранніх зернових, при середній врожайності 32,5 ц/га (безпосередньо в сільськогосподарських підприємствах цей показник становить 33,4 ц/га).Усього на Полтавщині зібрано збіжжя з 73% площ посівів ранніх зернових культур.

Автор: http://poltava.info/


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2009, 15:28 | | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації