Вхід | Реєстрація

А сума все не міняється

Колонка редактора
Останні повідомлення центральних ЗМІ змусили пригадати старе, як світ, і знайоме кожному школяреві арифметичне правило. Воно звучить наступним чином: «Від перестановки доданків сума не змінюється». Хоча в газетах і на телеканалах пишуть і говорять зовсім не про математику, а про новини в українській політиці.
Он наш новий міністр внутрішніх справ якимось незрозумілим для нормальної людини способом надбав розкішного «джипа» «Каділак». Нібито машину головному міліціонеру країни подарував якийсь його несамовитий фанат. Невідомий чоловік чомусь загорівся безкорисливою любов’ю саме до голови МВС. Ні, він не купив бензину для оперативників з карного розшуку, не виділив кошти для сімей загиблих міліціонерів. Їх він, швидше за все, не любить. А ось машину за півмільйона для міністра — це без проблем. Мимоволі пригадуються події кількарічної давнини, пов’язані з іншими високопосадовцями. Тоді при владі в Україні була нібито інша команда — помаранчева. Та й вона, не зважаючи на інше забарвлення, до нестями любила подарунки від несамовитих фанатів та дорогі цяцьки за державні (читайте — наші з вами) кошти. Керівника «Нафтогазу», який за любов до машин за мільйон гривень отримав прізвисько «Льоша-Мерседес». Ще один міністр дуже любив літати в Париж на «б-ки» на державному літаку за державні кошти.
Зараз при владі нібито інші — «біло-блакитні». Але їх справи і поведінка нічим не відрізняються від попередників. Просто доданки помінялися.
Пам’ятаю, як «біло-голубі» жорстко і справедливо критикували «помаранчевих» за перегиби і перекоси в кадрових питаннях, коли держслужбовців знімали з посад лише за «не той» колір. Зараз же їх міністр освіти завзято знімає ректорів вищих навчальних закладів. Чи не тому, що вони мають безпосередній вплив на студентів, отже, й на результати виборів? Знову помінялися лише доданки. А сума, результат, підсумок залишаються незмінними. Знову при владі в Україні представники великого капіталу, люди, які вирвалися «із грязі», але ніколи не стануть справжніми князями.
А земляки мої ніби посліпли і поглухли, вперто міняють доданки. Чи їм граблі останні мізки повибивали?

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2010, 12:27 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації