Вхід | Реєстрація

До кінця року прочистять 400 метрів річки Кобелячок

До кінця року прочистять 400 метрів річки Кобелячок
Два тижні тому на лівому березі річки Кобелячок була помічена потужна техніка. Один трактор витягував із водойми мул та землю. Слідом за ним бульдозер розтягував грунт по березі. Це почалося втілення в життя багатомільйонного проекту по розчистці річки Кобелячок.
У вівторок вранці на місці розчищення відбулася нарада за участю депутата Полтавської обласної ради Анатолія Шкарбана, начальника управління з надзвичайних ситуацій ОДА Михайла Андрусенка, як замовника робіт та представника виконавця, директора ТОВ «Пром­хімбуд» Павла Ковбаса. Згодом до гурту приєднався і міський голова Олександр Ісип.
«Даний проект — це моя передостання виборча обіцянка, — сказав Анатолій Шкарбан. — Із його втіленням в життя я майже повністю виконую свою передвиборчу програму. Не вдалося лише створити в Кобеляцькому районі окреме лісництво. Надто багато узгоджень потрібно зробити на рівні РДА. А я ж не можу з кабінету в кабінет документи носити. Часу на це не вистачає».
Як повідомив присутніх представник «Промхімбуду», до закінчення 2009 року вони планують освоїти 299 тисяч бюджетних коштів. За ці гроші протягом майже 400 метрів Кобелячок буде розчищений на 12–16 метрів в ширину і на 1,5 метра вглиб. Також в річці викопають дві, так звані, копані. Їх глибина становитиме 3,5 метра, довжина по руслу — 110 метрів. Весь вигорнутий із водойми грунт буде складений у відвали. Згодом його акуратно розгорнуть по березі. І, якщо вдасться отримати фінансування, по берегах річки посадять нові молоді дерева. До цього ж доведеться спиляти майже 2 тисячі вільх, тополь, осик та інших дерев. Між тим, частина із них — дуби. І хоча погодження від екологів отримані, щодо випилювання цього цінного дерева може виникнути невдоволення серед громадськості.
Саме тому під час наради і Михайло Андрусенко, і Олександр Ісип попереджали виконавця робіт про суворе дотримання проекту. Міський голова наголосив: «Якщо буде найменше відхилення, я документів не підпишу. Більше того, буду вас всіляко критикувати». Павло Ковбас пообіцяв узгоджувати свої дії з міською радою та райдержадміністрацією.
Також під час наради стало відомо, що до Ведмедівського мосту річку чиститимуть екскаваторами, а далі задіють земснаряд.

Автор: Ігор Філоненко, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2009, 10:56 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації