Вхід | Реєстрація

Санжари — не провінція

Сьогодні на теренах України ще «вистачає» сіл, селищ, що переживають економічний і соціальний занепад, поступово перетворюючись на «глибоку провінцію». Цього аж ніяк не скажеш про Нові Санжари, територіальну громаду яких вирізняє палка любов до малої Батьківщини. Жителі районного центру доводять її не лише власними піснями і віршами, а й конкретною «матеріальною» турботою — постійним підтриманням чистоти, покращенням благоустрою, озелененням.
Відрадні зміни — до душі людям. Григорій Нетеса — ветеран сільськогосподарського виробництва віддав улюбленій справі, за його висловом, — «50 років, один місяць і два дні». Та навіть цим солідним трудовим стажем не обмежується.
— Приємно бачити, як розквітає наше селище. Тому не лише у молоді, а й у нас, представників старшого покоління, виникає бажання бути не спостерігачами, а й учасниками його оновлення. Нещодавно я разом з такими ж небайдужими до рідного краю ветеранами — Євгеном Гладуном, Миколою Ященком, Іваном Козловським, Миколою Євтушенком, іншими новосанжарцями садили липи, дубки, горобину в новоствореному парку Матері, — розповів Григорій Федорович. — Зараз багато в чому звинувачуємо кризу, а наш селищний голова Андрій Река знає дієвий «рецепт» від цього «захворювання» — не шукати причин для бездіяльності, а знаходити шляхи вирішення проблем, працювати з людьми і для людей!
11 листопада в Києві відбувся всеукраїнський семінар «Благоустрій-2009», в роботі якого взяли участь представники центральної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, державних адміністрацій, громадських організацій, науково‑дослідних та проектних інститутів, підприємств, які працюють у сфері благоустрою та комунального обслуговування, зарубіжних компаній. Серед них — новосанжарська делегація, очолювана селищним головою Андрієм Рекою.
На семінарі було підбито підсумки конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку», котрий щороку проводить Міністерство житлово‑комунального господарства. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України № 922‑р від 5 серпня 2009 року, підписаного Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, селище Нові Санжари визнано переможцем і нагороджено перехідним кубком та дипломом першого ступеня. Почесні відзнаки було вручено селищному голові Андрію Реці. Андрій Олександрович охоче поділився досвідом Новосанжарської територіальної громади щодо благоустрою селища, відповів на численні запитання колег.

Автор: Вікторія Дев’ятко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2009, 11:03 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації