Вхід | Реєстрація

В пам’ять про Касьяна збудують пам’ятник і перейменують вулицю

В пам’ять про Касьяна збудують пам’ятник і перейменують вулицю
У минулу п’ятницю відбулася сесія міської ради, в ході якої депутати прийняли ряд рішень по увічненню пам’яті Миколи Касьяна.
Розпочалася сесія із приємної процедури. Міський голова вручив нагороди трьом юним художницям, які були визнані кращими в першому етапі конкурсу малюнків на тему «Місто очима молодих». Цей конкурс проводить Асоціація міст України. Учениці міських шкіл Ангеліна Литвиненко, Дар’я Грищенко і Таня Гладкохата отримали від міської влади знаряддя для малювання. Крім того, малюнок Ангеліни, як переможниці конкурсу, відправлений в Хорол для участі в обласному змаганні юних художників.
Другим питанням повістки денної було обговорення заходів щодо увічнення пам’яті академіка Касьяна. Першим слово взяв міський голова.
Олександр Ісип сказав: «Повністю віддячити за те, що Микола Андрійович зробив для Кобеляк, ми не зможемо ніколи. Настільки цей внесок величезний. Але місто, область, Україна, світ чекають від нас, від міської влади рішень і дій. Зараз є три пропозиції по увічненню пам’яті про Миколу Андрійовича. Це — встановлення меморіальної дошки, побудова пам’ятника і перейменування вулиці. Швидше за все це буде вулиця Леніна».
Також міський голова наголосив, що найбільше проблем виникне з перейменуванням вулиці. Адже ця процедура потягне за собою зміну юридичних адрес численних установ, які розташовані на вищезгаданій вулиці. Це — і сама міська рада, і райдержадміністрація, і районна рада, і прокуратура, і податкова адміністрація. Доведеться вносити зміни і кільком десяткам жителів Кобеляк. Обговорення даного питання було досить жвавим. Виступили з десяток депутатів.
Олександр Бистряков (БЮТ): «Потрібно робити все — і дошку та пам’ятник встановлювати, і вулицю перейменовувати. Микола Андрійович цього заслужив. Я пропоную одразу відкрити при міській раді спеціальний рахунок для коштів на будівництво пам’ятника та на інші заходи. Також потрібно створити спеціальну комісію, яка займеться агітацією щодо збору благодійних коштів».
Володимир Демченко (Наша Україна): «А можливо не потрібно вулицю перейменовувати? Микола Андрійович жив у провулку Кооперативному, так давайте його й перейменуємо».
Олександр Міщенко (Блок Литвина): «Згідно з діючим законодавством, увічнення пам’яті є процедурою, котра проходить у кілька етапів. Скажімо, цього року встановлюється меморіальна дошка, потім будують пам’ятник, потім перейменовують чи дають назву вулиці. Але для Касьяна можна зробити виняток. І здійснити всі заходи одночасно».
Валентина Семиног (БЮТ): «Можливо організувати з приводу перейменування вулиці громадське обговорення? Адже мова йде саме про вулицю Леніна. А його ім’я дороге і представникам комуністичної партії, і більшості людей старшого покоління».
Володимир Чуйков (КПУ): «Підтримую думку Валентини Семиног. У мене половинчата пропозиція. Пропопую перейменувати не всю вулицю Леніна, а її частину. Ту, на якій розташований центр мануальної терапії».
Людмила Пряхіна (Блок Литвина): «Я однозначно за перейменування всієї вулиці. Ця людина заслужила таку честь і повагу громади».
Андрій Тристан (Партія Регіонів України): «Ніхто із земляків не зробив стільки для міста і району, як Микола Андрійович. У нас є вулиці Леніна, Шевченка, Фрунзе. Ми з повагою ставимося до цих діячів. Але жоден із них не зробив для Кобеляк стільки, скільки зробив Касьян».
На голосування були виставлені три пропозиції — перейменувати провулок Кооперативний, всю вулицю Леніна і її частину. Абсолютною більшістю голосів депутати підтримали пропозицію про перейменування всієї вулиці Леніна на вулицю Касьяна.
Потім міські обранці розглянули бюджетні питання. Завідуюча фінвідділом міськради Надія Назарова повідомила приємну статистику. Бюджет Кобеляк виконаний на 109 відсотків. У грошовому виразі це становить 289 тисяч гривень. Депутати проголосували за те, щоб направити ці гроші на дитсадки, Міську сервісну службу та благоустрій міста.
Також на сесії йшла мова про долю труби, яка нещодавно була демонтована з колишньої котельні готелю. Зараз на неї шукають покупця. І вирішують чи продати її як металобрухт, чи як виріб. Хоча є й пропозиції залишити її для потреб міста.
Було розглянуте і звернення Кобеляцького райвідділу МНС про виділення коштів на придбання човна. Адже зараз «еменесникам» для виходу на воду доводиться просити плавзасоби у приватних осіб. Рятувальники просять, щоб міськрада виділила 7 тисяч гривень і вони нарешті мали власного човна. Депутати вирішили довивчити це питання і прийняти рішення на наступній сесії. Але вони схиляються до думки, що плавзасіб потрібно поставити на баланс комунального підприємства Міська сервісна служба. А вже комунальники надаватимуть плавзасіб рятувальникам.

Автор: Ігор Філоненко, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 листопада 2009, 11:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації