Вхід | Реєстрація

Мешканці сіл Кулажинці та Короваї будуть з газом і теплом

На минулому тижні з’явилося повідомлення, мовляв, жителі двох сіл Гребінківського району потерпають без тепла в домівках через непідключений новий підвідний газопровід. За їхнє благополуччя дбає лише депутат-комуніст Сергій Гордієнко, відповідний запит якого до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Асадчева підтримала Верховна Рада. Прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Андрій Баранов, який опікується газовими питаннями регіону: «У мене викликає певний подив та іронію сам факт такого запиту.
В даному випадку шановний депутат, очевидно, хоче заробити політичні дивіденди на питанні, яке вже практично вирішено. Газопровід Короваї – Кулаженці змонтований. Згідно з рішенням НАК «Нафтогаз України» за поданням Полтавської ОДА він включений до переліку об’єктів, які повинні бути профінансовані та побудовані до кінця 2009 року. Всі необхідні угоди підписані. Навіть кошти для того, щоб розрахуватися з підрядниками, виділені. Чекаємо на них зі дня на день. Затримка введення газопроводу в експлуатацію викликана затримкою у розрахунках НАК «Нафтогаз України» з РАО «Газпром» (Росія) за спожитий Україною газ у жовтні 2009 року». Андрій Павлович також запевнив, що гарантує введення в експлуатацію газопровода до кінця листопада.
До речі, Законом України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» фінансові ресурси на газифікацію населених пунктів узагалі не передбачені! Прийнявши це до відома, облдержадміністрація тим не менше продовжує виконувати обласну Програму будівництва підвідних газових мереж до сільських населених пунктів Полтавської області на 2008-2010 роки. Цей документ стосується тільки підвідних газопроводів, в першу чергу через обмежене фінансування робіт з газифікації за рахунок коштів державного та обласного бюджетів. Тож за І півріччя 2009 року було прокладено 18,4 км підвідних газових мереж та ще 4,53 км незапланованих Програмою. Крім того побудовано 34,35 км вуличних газопроводів. На всі ці роботи залучалися кошти підприємств та населення на загальну суму 3,32 млн. грн.

Отже, виходить, поспішив комуніст Сергій Гордієнко із виступом у Верховній Раді. Краще б він написав листа до НАК «Нафтогаз України» – щоб пришвидшити перерахунок коштів виконавцям робіт з підведення газопроводу до Кулажинців та Короваїв.

Автор: Анна Довгошей, керівник прес-служби ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 листопада 2009, 16:40 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації