Вхід | Реєстрація

ВІДЕО - Сорочинський ярмарок 2010

ВІДЕО - Сорочинський ярмарок 2010
Гостинно відчинив свої двері напередодні, однак, у середу отримав статус офіційно відкритого традиційний Національний Сорочинський ярмарок. Сьогодні завітав на торжище і Президент України Віктор Янукович. Цьогоріч ярмаркуватимуть традиційно – до кінця тижня – 22 серпня. Сорочинський ярмарок-2010 присвятили ветеранам, а саме – 65-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній. Зі своїми враженнями із Сорочинець повернулись Крістіна Криженко та Євген Серба.
Очікування об'єктивів відеокамер, преси і просто туристів на приїзд Президента. Як і належить, Віктор Янукович розпочав свій візит до Сорочинець з прогулянки центральною алеєю, потім – офіційно відкрив Національний Сорочинський ярмарок-2010.
Віктор Янукович, Президент України:
— Сьогодні подібними заходами ми піднімаємо статус нашої держави, показуємо те, що ми маємо, чим ми можемо пишатися. Заходи піднімають рівень України у колі іноземних держав і не останє місце тут посідає Полтавщина, яка демонструє гарні показники.
Міський голова Полтави Андрій Матковський, який теж завітав на дійство, говорить: такі заходи – черговий «візит» нинішніх поколінь до своєї історії.
Андрій Матковський, міський голова:
— Це дуже гарні традиції, де можна гарно і відпочити, і попрацювати. Для мене це - дійсно свято, де відпочивають сім'ї. Можна зустріти тих людей, яких ти не бачив кілька років.
Після офіційного відкриття торжища делегація Президента рушила торговими рядами ярмарку. Втім, дізнатися, чим саме цікавився Президент, нам так і не вдалося – через міцне коло охоронців.
Однак, на Сорочинському ярмарку ми зустріли персону, яка може скласти суперництво охороні Президента – Тараса Бульбу. Проте, він переконує: на ярмарку все добре і жодної бійки не передбачається.
Тарас Бульба:
— Добре все купується, все продається. Я ось шпагу заложив на металолом. Булаву продав, нема за що жити, а так - вона мені і не потрібна. Президент у нас вже є, мене не обрали, воювати ні з ким.
Погодились заспівати на камеру і учасниці шоу «Україна має талант».
Навіть коли офіційний візит гаранта конституції добіг кінця, ярмарок лише продовжував набирати оберти.
Люди переважно старшого віку у національному вбранні нагадували молодим поколінням про справжні українські традиції.
Саме на цьому національному торжищі можна придбати все: починаючи від традиційних сопілок і закінчуючи справжніми тракторами. Традиційно не останнє місце на ярмарку займають вишивані речі. Цьогоріч, розповідає пані Ганна, яка завітала із товаром з Яремчі, більше цікавляться ексклюзивною, ручною роботою.
Ганна Обідник, продавець:
— Цікавляться сорочками, чимось незвичним. Різні люди, різні потреби.
Варість однієї сорочки – від 300 гривень до кількох тисяч – залежно від складності роботи. Набагато дешевше коштують теплі хустки майстринь з Махачкали.
Продавчиця хусток:
— Често - не жаліюся. У мене все беруть. Ось такі хустки є. Різних кольорів, які забажаєте.
Москва, куліш, шашлик - ці та інші поняття, що поєднують Україну, Росію, Білорусь та інші закордонні країні сплелися в одне - на Національному Сорочинському ярмарку-2010. Саме на Сорочинцях - народні гуляння, відпочинок і традиційне фото на згадку біля українських символів.
Якщо цей ст-ап нам і вдалось записати безкоштовно, то за фото біля, наприклад, дерев'яних статуй бажаючим доведеться викласти 5 гривень. Поруч – традиційна українська кухня. Тут за порцію вареників чи борщу просять десь 15-20 гривень. Стільки ж коштуватиме традиційна друга страва узбецької кухні – плов. Від 10-ти і вище – магніти на згадку про Сорочинці. Вибір залишається за кожним: походити-поторгуватися за вподобану річ, поїсти чи затриматись біля однієї зі сцен перед виступами мистецьких колективів.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 серпня 2010, 16:29 | Миргород | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації