Вхід | Реєстрація

ВІДЕО - Тріщини в стінах полтавських шкіл і музеїв - вісники аварійних підтоплень

ВІДЕО - Тріщини в стінах полтавських шкіл і музеїв - вісники аварійних підтоплень
Масова самовільна забудова Полтави загрожує місту підтопленням, про яке вже попереджають тріщини на стінах численних міських закладів освіти і культури.
Про це під час прес-конференції в інформаційному агентстві «НОВИНИ УКРАЇНИ» повідомив директор Харківського проектно-вишукувального відділення інженерного захисту територій Анатолій Головков. За його словами, територіальна ділянка, на якій розташована Полтава, характеризується високими ризиками підтоплення через ґрунтові води.
«Тут лесові ґрунти, до того ж круті схили і будь-яке необережне втручання у природну рівновагу може призвести до аварійних неочікуваних ситуацій там, де їх і не очікували. Наприклад, століттями стояли будинки і раптом – тріщина. То в музеї, то в школі!»,- попередив директор Харківського проектно-вишукувального відділення інженерного захисту.
У свою чергу присутній на прес-конференції в інформаційному агентстві «НОВИНИ УКРАЇНИ» начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Володимир Кушнаренко нагадав, що за результатами останнього вишукування рівня підземних вод у багатьох районах Полтави було виявлено високий рівень, а центр міста було визнано як «практично затоплений».
Ґрунтовні води піднімаються і загрожують підтопленням, як пояснив директор Харківського проектно-вишукувального відділення інженерного захисту територій, через розбалансування подачі-відводу води. Науковець навів дані, згідно з якими в Україні 127 тисяч кілометрів водопровідних мереж і лише 42 тисячі каналізаційних.
«Тому ми останні 10 років відзначаємо інтенсивний прояв процесу підйому ґрунтових вод там, де їх навіть не очікували: на високих частинах, на водорозділах Воді немає куди діватися і вона насичує ґрунти!», — пояснив науковець.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2009, 11:06 | Полтава | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації