Вхід | Реєстрація

"Свобода" виступила на захист працівників ДП "Полтаванафтогазгеологія"

17 листопада 2009 року Полтавська обласна організація ВО "Свобода" провела пікетування ДП "Полтаванафтогазгеологія" разом з трудовим колективом цього підприємства. Пікетувальники виступають проти незаконної ліквідації структурного підрозділу НАК "Надра України" - ДП "Полтаванафтогазгеологія".
За словами директора ДП "Полтаванафтогазгеологія" Сікалова Г. А., підприємство працює 73 роки і за останній час колектив скоротився з 15 тисяч працівників до 280.
"За роки свого існування саме "Полтаванафтогазгеологія" розвідала 90% запасів нафти та газу колишнього Радянського союзу та понад 70% - України. На даний момент НАК "Надра України" намагається ліквідувати підприємство, аргументуючи його збитковістю. Проте це не відповідає дійсності, адже за 2007- 2009 роки фінансової діяльності підприємство отримало прибутків на суму понад 15 млн дол. До того ж, кредиторська заборгованість становить 35 млн грн, а дебіторська - 150 млн грн. Комісія з ліквідації підприємства, представлена НАК "Надра України", діє неправочинно, адже профспілка ДП "Полтаванафтогазгеологія" не давала згоди на ліквідацію, без чого ліквідація є незаконною. З огляду на це, профспілка ДП "Полтаванафтогазгеологія" оголосила страйк та безстрокове голодування трудового колективу, вимагаючи від НАК "Надра України" скасувати рішення про ліквідацію підприємства", - зазначив Сікалов Г. А.
"У черговий раз уряд Тимошенко показав своє антиукраїнське обличчя, зорієнтованість на російського монополіста "Газпром" та нищення нафто-газової промисловості України", - заявив голова Полтавської обласної організації ВО "Свобода" Валерій Черняков"
Полтавська обласна організація ВО "Свобода" підтримує вимоги трудового колективу ДП "Полтаванафтогазгеологія" та вимагає від підзвітної уряду структури НАК "Надра України" скасувати незаконні дії стосовно ДП "Полтаванафтогазгеологія".

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2009, 09:20 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації