Вхід | Реєстрація

Полтавські правоохоронці затримали торговця героїном

Полтавські правоохоронці затримали торговця героїном
Нещодавно в ході проведення операції «Іноземець» працівниками карного розшуку Київського райвідділу міліції міста Полтави було затримано громадянина Російської Федерації, 1972 року народження, який перебував у міжнародному розшуку.
Як з’ясували полтавські оперативники 37-річний чоловік переховується від правоохоронних органів сусідньої держави з 2002 року. Саме у той час суд засудив його до десяти років позбавлення волі за зберігання та збут наркотичних засобів, а саме – героїну в особливо великих розмірах.
Ігорю (ім’я розшукуваного) вдалося тимчасово уникнути покарання. За його словами, він втік від російських правоохоронців просто із зали судового засідання. Ігор згадує, що прямо під час суду зрозумів наскільки серйозним буде покарання за вчинений ним злочин. Чоловік дочекався моменту, коли судді вийдуть у дорадчу кімнату для прийняття рішення, і, симулюючи погіршання стану здоров’я, вийшов із зали судових засідань та накивав п’ятами.
Суд виніс вирок фактично за відсутності підсудного. Розуміючи, що його будуть розшукувати, в той же день Ігор поїхав до України «шукати захисту від російського правосуддя» у родичів.
Саме таким чином злочинець майже 8 років тому потрапив в нашу державу. Спочатку переховувався у рідних на території Полтавської області, а останні роки – у самій Полтаві. Для того, щоб правоохоронці не натрапили на його слід, хитрий росіянин вів законослухняний спосіб життя та час від часу змінював адресу проживання.
Багато проблем та незручностей Ігорю доставляв статус нелегала, оскільки змушений був проживати в Україні без документів. У 2003 році, за його словами, він загубив паспорт громадянина Росії. У посольство Російської Федерації звертатись не став – знав, що перебуває у розшуку. За цією ж причиною не звертався і в міграційну службу України для отримання українського громадянства. У зв’язку з відсутністю документів чоловікові важко було влаштуватись на більш-менш пристойну роботу, тому працював, як правило, різноробочим на будівництві різних об’єктів.
У 2006 році Ігор познайомився з полтавкою, з якою через деякий час почали жити у цивільному шлюбі. У січні 2009 року в них народилася донька. Одним словом жила родина звичайним життям. Однак, як в народі кажуть, скільки ниточці не витися, а кінець завжди знайдеться.
У серпні цього року чоловік разом зі своєю цивільною дружиною та новонародженою донькою в черговий раз змінили адресу проживання в межах Полтави і винайняли квартиру в Київському районі нашого міста. Однак, на цей раз тонкий розрахунок наркоторговця його підвів. Під час проведення оперативно-профілактичних заходів, працівники Київського райвідділу міліції завітали і до його квартири. На вимогу правоохоронців чолов’яга представився вигаданим ім’ям, документів, звичайно, представити не зміг, тож заявив, що їх нещодавно загубив. Така відповідь сищиків із Київського райвідділу не задовольнила - вони доставили чоловіка до відділку та по базі даних почали перевіряти особу, якою представився росіянин. Як виявилось, людини з такими даними взагалі не існує. Через деякий час злочинець назвав свої справжні дані і міліціонери зрозуміли, що мають справу зі злочинцем, який перебуває у міжнародному розшуку. Про це полтавські правоохоронці негайно повідомили ініціатора розшуку і посольство Російської Федерації в Україні.
Між нашою державою та Росією діють відповідні міжнародні угоди про екстрадицію злочинців. Зважаючи на це, за рішенням судді Київського районного суду Ігоря тимчасово помістили під варту і зараз він очікує на повернення до Російської Федерації. Цього разу заслуженого покарання торговцю героїном вже не уникнути.

Автор: www.mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2009, 12:14 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації