Вхід | Реєстрація

ВІДЕО - На Полтавщині на кожну тисячу жінок припадає близько восьмиста чоловіків

ВІДЕО - На Полтавщині на кожну тисячу жінок припадає близько восьмиста чоловіків
За останні 20 років населення нашої країни значно зменшилося. Причинами спеціалісти називають міграції людей та зниження народжуваності. У якій ситуації знаходиться демографічний стан Полтави та області, дізнавалися наші журналісти.
І хоча на Полтавщині – один з найвищих показників природнього скорочення по Україні, та все ж у народжуваності область задніх не пасе. Так, за словами начальника відділу статистики населення Головного управління статистики у Полтавській області Сергія Артеменка, показник народжуваності останніми роками в регіоні зростає.
Сергій Артеменко, начальник відділу статистики населення Головного управління статистики у Полтавській області:
— У 2009 році на Полтавщині був зареєстрований найвищий за останні 15 років рівень народжуваності. Станом на 1 липня 2010 року чисельність населення Полтавської області склала 1 млн. 494 тис.
Також, говорить фахівець, хоч рівень смертності в області залишається досить високим, та все ж він помітно зменшився порівняно з попередніми роками.
Сергій Артеменко, начальник відділу статистики населення Головного управління статистики у Полтавській області:
— За 6 місяців поточного року кількість жителів Полтавщини зменшилася на 5,5 тис. У порівнянні із 1 півріччям минулого року кількість померлих скоротилася на 7%. За 6 місяців в області народилося 6,906 малюків.
Та, на думку спеціаліста, народжуваність у нашій області можна значно підвищити. У першу чергу, забезпечити молоді такі умови, за яких вона не залишатиме кордонів регіону.
Сергій Артеменко, начальник відділу статистики населення Головного управління статистики у Полтавській області:
— Треба заохочувати молодь робочими місцями. Створювати робочі місця, якісь соціальні програми, щоб заохочувати молодь залишатися в нашій області.
Важливо, говорить статист, і те, що на Полтавщині значною мірою проявляється нестача чоловіків продуктивного віку. На кожну 1000 жінок, стверджує Сергій Артеменко, у Полтавській області припадає лише 848 чоловіків. Хоча народжувалося традиційно завжди більше хлопчиків, втім, і смертність чоловіків значно вища, особливо – працездатного віку.
Тож схоже, що слова старої радянської пісні сьогодні знову набувають актуальності.

Автор: Віталій Улибін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2010, 16:29 | Полтавщина | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації