Вхід | Реєстрація

Закликаємо до миру

Полтавське єпархіальне управління стурбоване релігійною ситуацією, що склалася в Кобеляках та Кобеляцькому районі. Відновилася брутальна пропаганда УПЦ Московського Патріархату проти священика УПЦ Київського Патріархату митрофорного протоієрея Дмитра Кулічковського.
У Кобеляках та районі розклеюються листівки з назвою «Єпархіальне управління інформує», де говориться про «чисельні канонічні злочини» протоієрея Дмитра Кулічковського та про «безблагодатність і неспасительність» його Богослужінь. Така ж інформація друкувалася в «Відомостях Полтавської єпархії» — газеті Полтавської єпархії УПЦ МП.
19 лютого 2005 року протоієрей Дмитро прийнятий до кліру Полтавської єпархії УПЦ Київського Патріархату, а 19 квітня цього ж року, коли він був кліриком іншої Церкви, на нього було накладено «стягнення про позбавлення священного сану», що є втручанням в справи іншої конфесії і є неканонічним.
За період служіння в УПЦ Київського Патріархату протоієрей Дмитро Кулічковський зарекомендував себе як діяльний священик, зареєстрував багато парафій, будує храм у Кобеляках. Постійно демонструє високий рівень зацікавленості релігійним життям сіл Кобеляцького району, Кобеляк, бере участь у різних релігійних та патріотичних заходах як в районі, так і в області. Має лідерські якості, активно розбудовує парафіяльне життя. Жодної скарги на діяльність протоієрея Дмитра за цей період не було. За віддане служіння Церкві нагороджений орденом св. Володимира Великого III ступеня.
Подібна діяльність Єпархіального управління УПЦ МП суперечить євангельській заповіді про любов до ближнього, ображає релігійні почуття вірних УПЦ Київського Патріархату та розпалює міжконфесійну ворожнечу. Закликаємо до міжконфесійного миру та просимо вплинути на ситуацію, що склалася.

Автор: Федір, єпископ Полтавський і Кременчуцький


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2009, 11:00 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації