Вхід | Реєстрація

Земельний аукціон у Кобеляках

17 листопада відбулися земельні торги у формі аукціону з набуття права оренди на земельні ділянки. У результаті три лота отримали орендарі на п’ятирічний термін. Завдяки аукціону річна орендна ставка в цілому перевищила стартову ціну на 5820 гривень.
Згідно з правилами проведення аукціонів, після початку торгів будь-який доступ в торгово‑операційний зал припиняється. Аукціон повинен був розпочатись об 11:00 в залі засідань міської ради. Автор статті запізналась на аукціон на дві хвилини. Як наслідок, до залу потрапити не вдалося, що засвідчило про високий рівень відповідальності та дотримання правил проведення заходу. Заступник голови Кобеляцької РДА Михайло Лещук також дещо запізнився на початок аукціону, через що теж не потрапив до залу.
Проте зі слів завідуючої земельним відділом міської ради Софії Скрильник ми змогли дізнатись про результати аукціону.
Перший лот — земельна ділянка площею 0,02 га, яка розташована у Кобеляках по вулиці Дніпропетровська, 20а мала стартову ціну річної орендної ставки — 6000 гривень, а була орендована за 7200 гривень. Другий лот по вулиці Полтавська, 2д орендували під комерційне використання з річною ставкою 2520 гривень, в той час як стартова ціна лота становила 2100 гривень. За земельну ділянку, що по вулиці Шевченка, 26 (третій лот) велася справжня запекла боротьба учасників аукціону, під час якої річна орендна ставка піднялася від 2000 гривень до 6200 гривень.
— Аукціон проводила філія «Полтавський аукціонний центр», — розповідає Софія Скрильник. — У комісії брали участь в основному представники міської ради. Учасників, які бажали отримати в оренду одну з трьох земельних ділянок, в загальному було вісім чоловік. Чому ми проводили не продаж, а оренду? Тому що, таким чином, за п’ять років ми зможемо спостерігати, що людина збудує, чи це буде красиво для міста. Адже якщо ми продамо ділянку — впливу матимемо менше. Коли закінчиться термін оренди ми вже будемо вирішувати чи продавати ділянку, чи залишити.
Також Софія Скрильник повідомила, що після нового року планується проведення наступного аукціону.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2009, 12:02 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації