Вхід | Реєстрація

23 листопада — у школу?

У п'ятницю повинно відбутися засідання державної надзвичайної протиепідемічної комісії при райдержадміністрації, на якій розглянуть питання про припинення карантину в навчальних закладах. А це означатиме, що 23 листопада діти підуть в школи та дитсадки.
На момент, коли цей газетний матеріал готується до друку, до засідання комісії залишається ще два дні. Але вже зараз відомо, що швидше за все буде прийняте рішення відновити навчальний процес. Адже в Кобеляцькому районі епідемія грипу так і не була зафіксована, точніше не був перевищений граничний поріг захворюваності серед населення. Померлих від грипу на Кобеляччині також немає. Та попри все, батькам школярів і вихованців дитсадків не слід втрачати пильності.
Як повідомила «ЕХО» заступник головного державного санітарного лікаря району Валентина Семиног, кожного дня в дитсадках медики будуть особливо ретельно проводити огляд дітлахів. При найменшій підозрі на грип їх відправлятимуть додому, щоб не спричинити спалах захворюваності у виховному закладі. Тому фахівець рекомендує батькам і самим оглядати дитину, а привівши її в дитсадок, дочекатись вердикту медиків. Схожі перевірки проводитимуться і в школах. Довідки про епідоточення в перший день відвідування дитсадків від батьків не вимагатимуть. Також медики не радять при перших ознаках застуди бігти в поліклініку, де в черзі можна додати до ГРВІ ще й вірус грипу. Краще викликати лікаря додому.
Крім того, у всіх навчальних закладах проводитимуть щоденні провітрювання та дезиінфекцію приміщень. Спеціальними засобами для цього забезпечені всі школи та дитсадки.
Підтвердила інформацію санітарного лікаря і Лідія Плужник, голова протиепідеміологічної комісії. Хоча й зазначила, що до п’ятниці ситуація з грипом може змінитися. Якщо вона погіршиться, то вимушені канікули продовжать.
Деякі фахівці не «під запис» говорять, що краще було б, якби рішення про оголошення карантину приймалось на рівні області, а не в Києві. Адже в Полтавській області епідеміологічна ситуація дуже довго була благополучною. І погіршилась лише за останній тиждень. І тут дітки підуть до школи…

Автор: Ігор Філоненко, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2009, 12:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації