Вхід | Реєстрація

Заряджаємося позитивом

Чимало аналітиків і авторів різних соціологічних досліджень стверджують, що українці є досить пасивними і негативно налаштованими людьми. Напевне, це так і є. Та й елементарний життєвий досвід підтверджує правильність цього припущення. Ось спробуйте хоча б протягом одного дня прислухатися і проаналізувати все те, про що говорять ваші близькі, знайомі, а то й сторонні люди. До речі, послухайте і себе самого.
«Боже, що ж воно в світі робиться!», «Ой, скоро нас усіх видавлять», «Немає правди, все продане і куплене», «Скільки ж можна піднімати ті кляті ціни», — так чи приблизно так говорять більшість українців. Вони то й праві у своїх висловлюваннях та думках. Суспільство наше хворе, далеке від ідеалу, сяке-таке, і світла в кінці тунелю не видно. Але якщо, визнаючи всі вади українського сьогодення, лише стогнати і плакати, то ситуація лише погіршиться.
Між тим, навколо багато радісного, святкового, позитивного. Ось у цьому номері «ЕХО» ми пишемо про дві сім’ї пенсіонерів. Одні, Павленки, живуть у Кобеляках, інші, Сенкевичі, — у Свердловському.
І ті, й інші прожили тяжке життя. Воно, якщо проаналізувати новітню українську історію, майже ніколи легким не було. Хіба що при СРСР часів правління Брєжнєва, коли нафта в світі подорожчала, і у нас було майже все, і того «майжевсього» майже всім вистачало. Та й то, повністю всім «майжевсього» не вистачало ніколи.
Та мова не про це. А про той непідробний оптимізм, позитив, які об’єднують названі сім’ї. Одні влаштовують бучне «рубінове» весілля, даруючи цим радість не лише собі, а й стороннім людям. Інші із задоволенням діляться із широким загалом секретами екологічного землеробства та насінням чудового перцю.
Вони позитивні, вони розумні й красиві, з них потрібно брати приклад. А не клясти все і всіх, сидячи на кухні, не сподіваючись на краще.
Тим більше, що навіть те негативне, яке є в Україні, можна вирішити. З Вас вимагають хабара? А ви з посмішкою хоча б спробуйте не дати і вчинити скандал. Вас давлять податками? А ви, зціпивши зуби, більше працюйте і все одно більше заробляйте. Вас обдурили на виборах? Та нічого страшного! Не втрачаючи позитиву, приходьте на наступні і з посмішкою поставте брехунів на місце. Вибір є завжди.
Так що заряджаємося позитивом, земляки! Цього нам ніхто не заборонить і на це завжди вистачить часу.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2010, 13:02 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації