Вхід | Реєстрація

Країна вічних пільговиків

У родички проблема, вона просить позичити грошей. Проблема її не унікальна, але характерна лише для України. Хоча ні, не лише для України, а й для інших держав так званого «третього світу». Тих, де процвітає корупція, недостатньо розвинуті демократичні інститути, існує величезна різниця у матеріальних можливостях багатих і бідних. І існують пільги.
Саме на пільгах і «погоріла» родичка. Її дитина, старанно «гризучи» граніт науки, «нагризла» на срібну медаль і високі бали на незалежному тестуванні. І подалася з тими балами вступати до вищих навчальних закладів. І пройшла по конкурсу, будучи зарахованою одразу до кількох «вишів». Статки у родички досить скромні, до того ж й інша дитина вже готується до вступу в університет. І вони дуже сподівались, що їх небагате, але розумне і старанне чадо вчитиметься «на бюджеті», тобто безкоштовно. Адже ні для кого нині не секрет, що зараз утримувати студента дуже й дуже дорого. Для нормального українця, звичайно. Для когось і Оксфорд оплатити – не проблема. Але таких мало і до розряду нормальних людей особисто я їх би зараховувати не став. Це люди, яких називають вже майже нецензурним словом «еліта».
І от ця «еліта» постійно придумує якісь пільги для нормальних українців. Пільги на проїзд, пільги на заплив, на покос і так далі. Ось в цьому році придумали пільги для абітурієнтів. Їх мають при зарахуванні на навчання, оплачуване державою, сироти, діти чорнобильців, шахтарів та інші. Вони мають першочергове право вчитися «на бюджеті». І скористалися ним сповна. Навіть, маючи оцінки вдвічі нижчі за непільговиків, вони вступили у «вишки».
І який же «елітний» дурень таке придумав? А вчитися як, коли знань немає? А працювати та «українські прориви» здійснювати теж неграмотні пільговики будуть?
А може й не такий вже й дурень той, хто цю дурницю з пільгами на вищу освіту придумав? Адже це класичне продовження класичного римського вислову «Розділяй і властвуй». Знову українців розділили. Діти шахтарів сьогодні виявляються кращими за дітей вчителів. Завтра придумають щось інше.
І при цьому щось вперто торочать про Європу. Так там же пільг немає! Ні для кого! І ні в чому!

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2009, 11:35 | | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації