Вхід | Реєстрація

Мрії почали збуватись

Мрії почали збуватись
12 листопада цього року восьмеро лютенчан стали повноправними господарями своїх земельних наділів. За їх словами, мрії нарешті почали збуватись… З цією подією їх привітав заступник голови районної ради В.Ю. Тарасенко, який разом із сільським головою О.О. Захлистенком та землевпорядником В.М. Мищенко у актовому залі сільської ради вручили безкоштовні державні акти на землю.
Щасливі власники земельних ділянок – переважно люди похилого віку, деякі з них не приховували сліз, мовляв, дочекались. Адже оформлення відповідних документів на землю ще донедавна потребувало не лише значних коштів, а й багато часу та сил для багатогодинного висиджування під кабінетами різних інстанцій задля отримання довгоочікуваного держакту.
«З 1 вересня Кабінет Міністрів затвердив нову спрощену процедуру оформлення права на земельні ділянки. Сьогодні цією процедурою одними із перших в районі скористалися ви. Ви отримуєте державні акти на право власності на земельну ділянку – документ, який означає, що ваша земельна ділянка належить лише вам, - вітаючи присутніх, наголосив Віталій Юрійович Тарасенко. - Завдяки урядовій постанові для багатьох громадян України, і для вас зокрема, закінчився період невизначеності. Із сьогоднішнього дня ви – повноцінні господарі своєї землі. Це ваше право, а не пільга. Я щиро вітаю вас з цією подією і бажаю, щоб ваша праця на землі приносила вам і вашим сім’ям не лише задоволення, а й дохід. Дуже серйозно віднеслися до цієї справи сільська рада, землевпорядник, земельний відділ».
«Від сьогодні у Лютенській сільській раді розпочали безкоштовно видавати державні акти на право власності на земельну ділянку на виконання постанови Кабінету Міністрів України, – говорить Валентина Михайлівна Мищенко. – Приємно, що процедура спрощена. Замість 60 інстанцій відтепер, аби отримати акт на землю, громадянам необхідно лише написати заяву до сільради та мати документ, що підтверджує виділення ділянки у власність. Заяв у нас вже більше сотні. Активно ведеться роз’яснювальна робота. Безкоштовні державні акти на землю видаватимуть до кінця цього року. За цей час Уряд Юлії Тимошенко має намір надати можливість усім бажаючим скористатися своїм конституційним правом та безкоштовно узаконити власну присадибну земельну ділянку».
«Це питання серйозне і дуже потрібне, особливо селянам, - ділиться Олександр Олександрович Захлистенко. – Щодня ми приймаємо людей, нікому не відмовляємо, намагаємося пояснити. Знаю, що такі акти отримали жителі сіл Біленченківки та Бобрика. Ось і ми в числі перших. Це приємно. Люди ж до цього часу не вірять, що все це безкоштовно. Єдине, що питають, так це те, що тепер робити тим, хто це зробив за гроші. Та як ми знаємо, юридично закон зворотної дії не має. Вже найближчим часом у Лютеньці буде продовжена видача державних актів громадянам, адже бажаючих отримати право повноцінно розпоряджатись землею не бракує».
Старенькі бабусі та дідусі тремтячими руками отримували з рук голови сільської ради омріяні документи на землю. Багато з них не приховували, що роками не могли приватизувати свої земельні ділянки, але завдяки урядовій постанові все ж таки змогли одержати правовстановлюючі документи.
«Не очікували, що так швидко зможемо отримати документи, лише місяць назад написали заяву, і будь ласка, зателефонували, що можна вже прийти їх забрати, - говорить Дмитро Герасимович Кремній. – Якби ще зробили безкоштовну передачу будинків. А то де ж справедливість: у місті квартиру отримав, пожив, а потім за три ціни продав. А я власними силами будинок збудував та ще й заплатити за нього треба».
«Я коли почув по телебаченню про цю постанову, відразу не повірив, - ділиться враженнями Олександр Васильович Козик, який отримував держакт замість хворої мами Ганни Порфирівни. – Перше, що спало на думку – це просто рекламний трюк. Був дуже здивований, коли подзвонили і просили прийти отримати. Перше, що спитав, скільки треба брати грошей. Бо сестра платила півроку тому 600 чи 700 грн. Це ж зовсім безкоштовно».
«Це дуже добре і правильно, - каже Антоніна Юхимівна Мартиненко. – Точної процедури отримання не знаю, цим донька займалася. Єдине скажу, що кінечний результат дійсно приємний».
«Я все своє життя пропрацював на землі, був механізатором, - говорить Іван Семенович Козик. – Те, що нам видали акти безкоштовно – це дуже гарна справа. Хоч на старість діждалися. І спасибі всім тим людям, які старалися, щоб для нас зробити таку справу».

Автор: www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2009, 14:28 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації