Вхід | Реєстрація

Пікетчики захищають полтавського козака, підозрюваного у вбивстві тещі

Сьогодні у Полтаві представники козацьких формувань пікетували будівлю обласного ГУ МВС та СІЗО. Вони вимагали розібратися із затриманням одного із членів їхнього формування. Зокрема, близько тридцяти представників Полтавського куреня запорізького козацького війська пікетували слідчий ізолятор, вимагаючи припинити незаконні, на їх думку, дії міліції відносно їх товариша, підозрюваного у вбивстві пенсіонерки в Полтаві. Їхнього козака затримали вдома після вбивства, скоєного 23 вересня. Підозрюваний – колишній співробітник міліції, а загибла – мати його цивільної дружини. Сьогодні завершилися десять діб арешту, призначені судом підозрюваному, але козаки кажуть, що їх товариша без рішення суду продовжують тримати під арештом.
До того ж, до нього не пускають родичів, не дозволяють передавати передачі. Ще й проти його волі призначили адвоката, - стверджували козаки під час пікетування міліції. Свої претензії вони висловили заступнику начальника обласної міліції Віталію Хану. Найбільше козаки обурені тим, що колишнього працівника міліції тримають у незадовільних умовах, у загальній камері СІЗО. Присутні передали свої вимоги і скарги на нібито незаконні дії співробітників Київського райвідділу міліції до обласної прокуратури.
В інтересах слідства подробиці тяжкого злочину не розголошуються. Поки триває слідство, зарано робити висновки - вирок має винести суд, вважаютть правоохоронці. Проте, заступник начальника ГУ МВС України в Полтавській області, полковник міліції Віталій Хан пообіцяв розібратися із усіма претензіями козаків.
У свою чергу, сьогодні перший заступник начальника Головного управління МВС в Полтавській області Олександр Шило відзначив професійну майстерність та ініціативність 4-х співробітників міліції та пенсіонера органів внутрішніх справ, які встановили і затримали особу, підозрювану у скоєнні вбивства 66-річної мешканки Київського району Полтави. Звістка про загибель пенсіонерки надійшла до міліції 24 вересня поточного року. Зокрема, відзнаку МВС України, «За сприяння органам внутрішніх справ України» отримав Микола Рудь, пенсіонер МВС. Високу оцінку керівництва ГУМВС отримав і внесок у розкриття злочину Олександра Харченка, заступника начальника ізолятора тимчасового тримання затриманих і взятих під варту осіб, підпорядкованого Полтавському міськуправлінню (удостоївся відзнаки І ступеня «За відзнаку в службі»). Почесними грамотами ГУ МВС також нагородили співробітників карного розшуку: Руслана Редька, начвідділу карного розшуку Полтавського МУ, Дмитра Ярового, начальника відділу управління карного розшуку ГУМВС і В’ячеслава Хряпка, оперуповноваженого управління карного розшуку ГУМВС - повідомили у ВЗГ ГУМВС області.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 листопада 2009, 10:45 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації