Вхід | Реєстрація

У Полтаві вже вп'яте проходить свято гумору

У Полтаві вже вп'яте проходить свято гумору
Понад дві з половиною сотні учасників з 22 областей України – 5-ий конкурс майстрів гумору «Посміхнемось щиро Вишні» зібрав у приміщенні обласного центру естетичного виховання учнівської молоді найвидатніші таланти нашої держави. Традиційно, лише декламуванням творів відомого гумориста дійство не обмежилося. Чим творче змагання порадувало полтавського глядача цього разу, знають Олександр Крумін та Сергій Сепітий.
Уже у фойє ОЦЕВУМ помітно: відбувається щось масштабне. І дійсно, 5 Всеукраїнський конкурс «Посміхнемось щиро Вишні» зібрав в одному місці найвидатніші таланти нашої держави. Доки читці готуються вражати жюрі майстерністю слова, майстри народного мистецтва з Решетилівки демонструють присутнім власні вишивані вироби – вбрання, рушники, скатертини. Організатор конкурсу Тамара Іващенко наголошує: нинішнє мистецьке змагання як ніколи масштабне.
Тамара Іващенко, організатор Всеукраїнського конкурсу «Посміхнемось щиро Вишні»:
— Цього року ми показуємо декоративне мистецтво Решетилівщини, потім у нас круглі столи, вечори дружби, екскурсії. Ну і найголовніше, звичайно - змагання. Приємно чути, коли кажуть, що ніде в Україні так не приймають, як у Полтаві.
Доки в одному кутку закладу грає оркестр, в іншому місці тривають майстер-класи з різних видів мистецтва. Наприклад, актриса Харківського академічного драмтеатру ім. Шевченка Ірина Кобзар навчає усіх охочих майстерності... володіти рідною мовою.
Ірина Кобзар, актриса Харківського державного академічного драматичного театру ім. Шевченка:
— Діти мусять розуміти, що українська мова - це престижно. Це не просто ти навчаєшся чомусь, ти можеш використовувати це у житті.
Змагалися ж учасники конкурсу «Посміхнемось щиро Вишні» у 3 номінаціях: декламація творів видатного гумориста, написання гуморесок та втілення веселих образів на полотні.
На творчому конкурсі «Посміхнемось щиро Вишні» гумор повсюди, не лише у слові, але й у малюнках. Бо ж поки юні читці визначають з-поміж себе найкращого майстра слова, художники вправляються у конкурсі «Веселий пензлик».
Доки глядачі роздивлялися втілення гуморесок Остапа Вишні у малюнках, учасники конкурсу читців готувалися до виступу на сцені.
Даша Лисняк, учасниця Всеукраїнського конкурсу «Посміхнемось щиро Вишні»:
— Треба самому вживатися у роль, відчувати себе на місці того автора.
А на сцені того вечора теж відбувалося дійство. Зокрема, на розсуд глядачів презентували міні-виставу про життя Остапа Вишні та про те, як митець, начеб-то, опинився у нашому часі, на творчому конкурсі свого імені. Були і веселі пісні, і, звісно, власне конкурс декламаторів. Голова жюрі Єлизавета Герчикова не має сумнівів: такі заходи юнацтву потрібні.
Єлизавета Герчикова, голова жюрі Всеукраїнського конкурсу «Посміхнемось щиро Вишні»:
— Дуже потрібно, щоб ми підтримували українських класиків, щоб ми вчилися і діти знали, що таке Україна, на чому потрібно вчитися.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 листопада 2010, 14:36 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації