Вхід | Реєстрація

Полтавські підприємці готові продовжувати страйк

Полтавські підприємці готові продовжувати страйк
Цього разу організатори побудували сцену, зібрали близько 400 активістів, але тепер барвистих плакатів не було. Минулого разу, коли зібралися лише представники торгівлі із полтавських ринків, організатори зголосилися підключити до акції протесту більше підприємців із різних галузей економічної діяльності. Сьогодні більше 50 автомобілів із водіями-таксистами підтримали акцію.
– Те, що даїшники почали знімати з автомобілів номери – це вияв їхньої слабкості та схвильованості, – сказав організатор акції, підприємець-таксист. – Але ми не відступаємо, бо нас загнали у глухий кут. Будемо стояти до кінця, а тих колег, що зараз працюють і не відстоюють свої права, я закликаю одуматися.
Полтавські представники поїхали до Києва, щоб підтримати своїх колег, які чергують поблизу Верховної Ради.
– Ми започаткували спротив такому Податковому кодексу, – сказав Сергій Каплін, голова ВГО «Союз вкладників України». – Саме полтавці підняли цю акції. Зараз під Верховною Радою стоїть більше 30 тисяч підприємців із усієї України. Ми створимо реальні профспілки, будемо випускати газету, бо лише самі себе можемо захистити. Ми аполітичні, у нас немає політичних гасел, ми просто хочемо захистити себе від свавілля.
– Ця акція – це нова Полтавська битва, – сказав Геннадій Коваленко, голова Клубу підприємців Полтавської області. – Саме із Полтави розпочалися перші акції проти такого Податкового кодексу. І ми маємо успіхи. Вже не один пункт кодексу змінили автори, бо ми міцно стоїмо за правду.
– Декілька тижнів тому ми тут стояли і чекали поки до нас вийде хтось із влади, – сказала Оксана, організатор мітингу та представник Центрального ринку. – Але так і не дочекалися правди. Депутати там п’ють чай та їдять печиво, а до народу їм байдуже. Давайте тут дамо обіцянку, що наступного разу нас вийде більше 10 тисяч і ми скажемо таке міцне «Ні!», що нас точно послухаються. Адже не ми слуги депутатів, а вони живуть на наші податки і повинні нам, народу, служити.
Вирішили полтавці, що не припинятимуть страйку і після прийняття такого кодексу.
– Ми будемо організовувати акції спротиву і після прийняття Податкового кодексу, – сказав Сергій Каплін. – Бо не можна 4 мільйони підприємців просто вигнати на вулицю. Тим паче, нам все ж таки повинні будуть платити на біржі. Ми не дамо себе образити владі.




Автор: Денис Скриль, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2010, 11:26 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації