Вхід | Реєстрація

Зарплату "вибивають" за допомогою телефону?

У холдинговій компанії "АвтоКрАЗ" працівники "видзвонюють" собі заробітну плату по гарячих телефонних лініях Міністерства праці. Тим часом не останні люди на підприємстві говорять, що ця інформація не є правдивою. Кому ж вірити?
Звісно, про масові дзвінки працівників заводу на безкоштовний телефон "гарячої лінії" мова не йде. Долю випробовували лишень окремі особи. Їм просто набридло чекати чесно зароблених грошей.
Ті, кому пощастило додзвонитися, розповідають, що інформацію "на тому кінці дроту" приймали анонімно і довго не розмовляли.
У свою чергу представники профспілки холдингової компанії припускають, що телефонувати працівники заводу могли. Адже телефонна лінія створена для всієї України саме з метою виявлення підприємств, які заборгували підлеглим значну суму заробітної плати.
- Тринадцятого листопада, – коментує голова профспілки ХК "АвтоКрАЗу" Алла Блінова, – прийнято рішення почати видавати зарплату за серпень. До кінця листопада підприємство планує розрахуватися з боргами за вересень. Зрозуміло, що виплати ведуться невчасно, проте ми рухаємося. Всім відомо, що ситуація в українській автомобільній промисловості складна. В таких економічних умовах банківські установи теж неохоче співпрацюють із підприємствами. Дійсно, гроші доводиться "вибивати" і робити це важко.
Достеменними фактами про те, що працівники компанії таки телефонували на "гарячу" телефонну лінію, у профспілці не володіють.
Поки на підприємствах намагаються "закрити" борги, міністр праці та соціальної політики України Людмила Денісова свого часу в інтерв’ю Українському бізнес-каналу повідомила, що безкоштовна лінія сприяє посиленню контролю за додержанням законодавства про працю й забезпечує швидке реагування на випадки несвоєчасної виплати заробітної плати. Також налагоджена тісна співпраця з Генеральною Прокуратурою, до якої передаються матеріали про зафіксовані зловживання.
Цілодобовий телефон безкоштовної урядової лінії: 0-800-507-309

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2009, 10:09 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації