Вхід | Реєстрація

ВІЛ стосується кожного

Чому молодь все частіше опиняється в лавах Віл-інфікованих? В наш час це питання стало вже риторичним. Багато соціальних опитувань стверджують, що це стається через негаразди вдома, кризу власного «Я», непорозуміння між товаришами, врешті — решт через брак коштів і т. д. Одним словом, це відбувається через малесеньку, нікчемну проблему, яка стала на шляху вашого молодого та безмежного життя. Ось вона — чорна смуга, де втамовується біль, приниження, власна нереалізованість, через жахливу спробу, помилку, яка йде за прикладом п’яти кіл чистилища Данте:
1 коло — «Попробую лише 1 раз, звички не буде, ну дуже вже мені кепсько»;
2 коло — «А можна ще, бо щось не можу заснути, настрою немає, всі стали мене дратувати, хочу спокою»;
3 коло — «Хочу ще… Дайте ще… Не можу зупинитися»;
4 коло — Страшний діагноз ВІЛ/СНІД
5 коло– « Врятуйте, допоможіть, скажіть, що робити, зверніть на мене увагу!!!»
І на Вас звертають увагу, Вам допомагають, Вас не забувають. 1 грудня — День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, головною метою, якого є ще раз продемонструвати зростаючі зусилля всього людства призупинити епідемію ВІЛ-інфекції.
У Кобеляцькому районі робота по ВІЛ-інфекції та СНІДу проводиться постійно. При поліклінічному відділенні ЦРЛ відкрито кабінет «ДОВІРА», де можна отримати консультативну допомогу, підтримку лікарів. Кобеляцький центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді займається соціальним супроводом, підтримкою дітей, які живуть з ВІЛ-інфекцією, та дітей, народженими ВІЛ-інфікованими матерями, членам їхніх сімей. Також надається ряд послуг для дітей та молоді у сфері профілактики ВІЛ/СНІДу. Благодійна організація «Знати, щоб жити!» планує створити реабілітаційний центр для алко- нарко залежних людей, постійно проводяться бесіди, лекції, демонструються відео-матеріали за здоровий спосіб життя.
Тож, дорога молодь, бережіть своє життя, не пускайте все на самоплин, боріться за «своє місце під сонцем», будьте сильнішими за наркотики. Якщо у вас настала та сама чорна смуга, не забувайте, що за чорною, одразу йде біла смуга, де є все: ваше кохання, дружба, щастя, робота, діти, сім’я. Якщо вас б’ють у спину, це не означає, що ви поганий і нікому не потрібний, це означає, що ви йдете попереду усіх!
Будьте здоровими — це більше ніж бути багатими, бо бути зоровим — значить бути щасливим!

Автор: Директор Кобеляцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анна Півень


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2009, 17:26 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації