Вхід | Реєстрація

Новообраній міській владі – «двійка» від полтавських підприємців

Новообраній міській владі – «двійка» від полтавських підприємців
На мітинги, неначе на роботу. З моменту ухвалення Парламентом нового податкового кодексу полтавські підприємці влаштовують акції протесту систематично. У понеділок теж зібралися, причому, прийшли не з пустими руками: організатори почали вести символічний щоденник роботи нової міської влади. І перша відмітка у ньому – двійка.
Нова міська влада Полтави за перші дні своєї роботи отримує від місцевих підприємців «незадовільно». Принаймні, саме «двійка» стоїть у символічному щоденнику роботи міськради 6 скликання, а у ролі оцінювачів – місцева бізнесова громада. Втім, ситуацію можна виправити, говорить співорганізатор акції протесту Сергій Каплін, якщо мер Полтави вчасно звернеться до Президента держави з вимогою ветувати новий Податковий кодекс.
Сергій Каплін, голова ГО «Союз вкладників»:
— Це можливо завтра або і сьогодні - зібрати комісію, прийняти рішення і завтра зібрати позачергову сесію і таке рішення прийняти.
Аби підштовхнути Олександра Мамая, підприємці навіть зібрали близько 2000 підписів. Бо ж збільшення податків, певен Сергій Каплін, все-одно не забезпечить суттєвого покращення показників держбюджету. А тому, що Президент України Віктор Янукович ветує кодекс з власної ініціативи, підприємницька спільнота віри не йме.
Наталя Бойко, приватний підприємець:
— Люди не вірять, зовсім не вірять. Це просто затягування часу - вони вирішують свої проблеми
Геннадій Воловик, приватний підприємець:
— Ви вірите Президенту?
— Ні.
— Чому?
— Тому що не вірю.
Любов Колесник, приватний підприємець:
— Що вето можуть накласти, я вірю. Та чи надовго? Вони весь час на доопрацювання, говорять: «Ми зробимо поправки...» - я не вірю і не вірять усі підприємці України. Треба накладати вето і закон писати з нового аркуша.
Звернення ж до мера Полтави Олександра Мамая представники ініціативної групи підприємців у присутності преси зареєстрували у профільному відділу міськвиконкому. Як запевнила протестувальників заступник начальника відділу звернень громадян Людмила Осипенко, передані підприємцями матеріали того ж дня, 29 листопада, повинні були потрапити на стіл міського голови. За інформацією прес-служби Полтавської міськради, Олександр Мамай отримав документи у розпорядження і наразі питання про задоволення вимог протестувальників вирішується.
Втім, не зверненнями єдиними активні протестувальники. Зокрема, у найближчих планах представників малого бізнесу – власним коштом видавати профільну газету «Іскра підприємця».
Сергій Каплін, голова ГО «Союз вкладників»:
— Підприємці готові до цих проектів і це не остання ідея, яка у нас є. Ми не будемо залучати до цього олігархічні кола. Це буде наша самостійна робота, щоб захистити наші права.
Найближчим часом друкований ЗМІ планують зареєструвати у Полтавській обласній раді.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2010, 15:31 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації