Вхід | Реєстрація

Підвал на Освітянській, 5 — розсадник інфекцій

Підвал на Освітянській, 5 — розсадник інфекцій
Принаймні, так вважають його жителі. Мешканці третього під'їзду цього будинку говорять: вже втомилися звертатися до ЖЕО та отримувати відписки від різних установ. Причина ж їх обурення – постійні проблеми з сантехнікою. На місці розбиралися з ситуацією наші журналісти.
По нашому приїзді до будинку, що розташований по вулиці Освітянській, 5, слюсарі ремонтували сантехніку у третьому під'їзді. Мешканці саме цього під'їзду скаржаться на великі проблеми у підвалі. Вони говорять: там постійно стоїть вода, а це, у свою чергу, відбивається і на санітарному стані підвалу, і на самих квартирах. Особливо ж, кажуть, страждає мешканка першого поверху Тетяна Сербіна.
Тетяна Сербіна, мешканка будинку по вул. Освітянській, 5:
— Взагалі неможливо було в квартиру зайти: з усіх місць, де тільки є віддушини, наприклад, з раковини і навіть з туалету, де тільки можна, звідти летять метелики, мошки, чи як їх назвати.
Тетяна Сербіна демонструє відписки, які їй надсилали з відповідних органів. У них значиться: у підвалі будинку усі труби цілі, усе нормально працює. Майже про те ж саме йдеться і в одній з полтавських газет, втім, мешканців така відповідь не влаштовує. Говорять: щодня вони змушені дихати смородом, причому, така ситуація триває не перший рік.
Тетяна Сербіна, мешканка будинку по вул. Освітянській, 5:
— Протягом 5-ти років у нас постійно тече вода: труби вже усі поіржавіли, тече холодна, гаряча. Постійно у ЖЕД зверталася, уже зверталася в «аварійку» і вони ставили заплатки та казали: з вашими трубами вже зробити нічого неможливо.
Слюсарі ЖЕО №4, які працюють на місці, мають власний погляд на ситуацію, що склалася.
Олексій Русин, слюсар ЖЕО №4:
— Мешканці забувають, кидають в унітаз непотріб, хоча поставлені сміттєві баки. Постійно витягуємо целофанові пакети, з картоплі очистки, помідори. І, звісно ж, що коли труба забита, вода поступає у підвал, тому що вона не витримує. І це повторюється через 2-3 дні, отака історія з трубами.
А от мешканці усі звинувачення працівників комунального підприємства відкидають. Вони говорять: ніхто з них не зашкодив би трубам, адже це означає зашкодити собі.
Вікторія Бродська, мешканка будинку по вул. Освітянській, 5:
— Коли таке відбувається, уже всі люди розуміють і ніхто, звісно ж, нічого не кидає - це просто старі іржаві труби і вся вода тече у підвал.
Головний інженер ЖЕО №4 Олександр Лихвар стоїть на своєму: наразі усі проблеми з підвальною частиною у третьому під'їзді будинку, що розташований по вулиці Освітянській, 5, вважає, лише з вини його мешканців. Більше того, останні, говорить чоловік, систематично не сплачують комунальні послуги житлово-експлуатаційному об'єднанню, що призводить до зниження якості робіт з його сторони.
Олександр Лихвар, гол. інженер КП ЖЕО №4:
— Заборгованість цього будинку перед ЖЕД-ом всього – 20898 гривень 64 копійки. Тобто, є такі мешканці, які не платять по 110 місяців, по 101 місяцю, по 14, по 15 - таких безліч. А своєчасні і якісні послуги ЖЕДу, я вважаю, можуть бути тільки при своєчасній сплаті.
Головний інженер ЖЕО додає: проблеми з підвальною частиною виникають і через неуважність мешканців. Нещодавно звідти було викрадено 40 метрів каналізаційних систем і ніхто з людей цього процесу не помітив.

Автор: Руслан Гунько, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2010, 17:07 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації