Вхід | Реєстрація

У часи кризи хіба будують стадіони?

Міський голова Кременчука Микола Глухов уже знає, куди будуть витрачені 6 мільйонів гривень, отриманих від Миколаївського “Нібулона”. Кошти підуть на добудову стадіону і, можливо, на продовження реконструкції центру міста. Будівництва нового онкодиспансеру, бо існуючий валиться, або добудови нової школи у планах немає. На що очікуємо? До Кременчука ідуть великі гроші – мільйони гривень. Вони мають назву - відрахування у фонд інфраструктури, і перерахувати їх повинен відомий український зернотрейдер – компанія “Нібулон”.
Остання береться спорудити в обмежений час у річковому порту справжній перевалочний комплекс з елеватором.
Питання серйозне і про наміри “Нібулона” у мерії знають добре. Міськвиконком іде імпортеру зерна в цій справі назустріч. Саме питання про виділення землі розглядатимуть позапланово на найближчій сесії міської ради. Аргументів “за” для надання ділянки багато. Але головний з них – мільйони гривень, які має отримати бюджет міста. Очікується немало й небагато – 5 відсотків від загальної вартості будівництво. Останнє ж тягне на 15 мільйонів доларів США і 5 відсотків від нього – це 6 мільйонів гривень, які витратять на вирішення проблем міста.
“Я спілкувався зі своїм колегою з Глобиного, де “Нібулон” збудував такий же елеватор, то, як мені розповіли, всі питання, котрі перед інвестором ставила місцева влада, виконано”, – говорить з цього приводу міський голова Микола Глухов. Тож куди планують витратити ці кошти й чи справдяться надії на їх отримання?

Куди витратимо гроші
Надії на те, що кошти до міста надійдуть, а депутатів міськради не “кинуть” – залишаються. “Сплачувати Кременчуку внески за будівництво ще не відмовився жоден інвестор. Питання може бути відстрочено, як це сталося з невтіленим у життя будівництвом льодового катка. Але все одно про нього не забудуть”, – говорить з цього приводу міський голова Микола Глухов.
Куди саме спрямують кошти? На це запитання сьогодні у міського голови Кременчука є своя відповідь і він запевняє, що об’єкти, про які піде мова, будуть першочерговими: “Я вважаю, що той об’єкт у парку міський сад слід усе-таки завершити. Ви всі читали, що обіцяв дати кошти на добудову стадіону уряд. Так само в обласної ради ми просили на добудову 2 мільйони гривень. Але цих коштів немає, хоча в цьому будівництві високий ступінь готовності і його варто завершити. Друга і дуже серйозна справа – те, що ми почали реконструкцію вулиці Леніна і її потрібно завершити”, – розповідає мер міста.
У місті ще дуже багато таких об’єктів, куди слід вкладати кошти. Зокрема, фонтани на бульварі Пушкіна, які можна було б реконструювати за прикладом тих, які нині працюють у Миргороді.
“Такий фонтан коштує біля 200 тисяч, було б непогано поставити такі в центрі міста. Куди вкладати кошти – у нас знайдеться”, – зазначив Микола Глухов.

Що кажуть кременчужани?
Керівник міського управління освіти Геннадій Москалик:
- На освіту кошти потрібні завжди. Я не “відкрию Америки”, якщо наголошу на необхідності капітального ремонту будівель навчальних закладів міста. Звісно, завжди потрібен новий інвентар і таке інше. Зрозуміло, що шести мільйонів гривень не вистачить на завершення будівництва школи-дитячого садочка у кварталі №278. Усі ці потреби і освітні проблеми добре відомі міській владі. Вважаю, що вона справедливо “спрямує” кошти. А радити, куди саме – абсолютно не моя компетенція.
Депутат міськради та міський лікар Таїсія Кареліна:
- Суспільство живе, розвивається і потребує оновлення навколо себе – це абсолютно нормально. З цієї точки зору, вкласти отримані кошти на продовження реконструкції вулиці Леніна – здорове бажання. Та, на мою думку, сьогодні місто має більш нагальні потреби. Наприклад, Краєзнавчий музей, що є обличчям Кременчука, чекає реконструкції вже тривалий час. Якщо торкнутися проблем у медичній галузі, то тут взагалі “непочатий край роботи”. Вважаю, що реальна грошова допомога необхідна людям, які хворіють на цукровий діабет і є інсулінозалежні. Адже державна інсулінова програма не фінансується. Допомоги потребує міська станція швидкої допомоги. Бригади медиків виїздять на виклики і непогано було б їхні робочі аптечки збагатити необхідними ліками. Це – мінімум, а необхідно ще дуже й дуже багато. Зрозуміло, що всі прогалини у міському бюджеті не “залатаєш”. Тому, якщо пощастило отримати кошти, вирішувати необхідно лише першочергові труднощі.
Заступник начальника міського відділу культури Людмила Біліченко:
- Справжнім культурним проривом місцевого значення для будь-якого кременчужанина стане завершення реконструкції Краєзнавчого музею. І взагалі великою радістю – якщо влада виділить кошти на реставрацію парку культури та відпочинку “Придніпровський”, який згасає просто на очах.
Євген Дунаєвський, голова організації керівників підприємств побуту при міськвиконкомі:
- У нас в місті вже є стадіони, на які ніхто не ходить. Є стадіон ВАТ “Кредмаш”, який практично завжди порожній. Є стадіон Кременчуцького державного університету, трибуни якого теж глядачами не переповнені. Інша справа, що у нас в жахливому стані знаходиться онкологічний диспансер, який розташований у старій будівлі, яка може розвалитися від сильного вітру. Тож для мене питання куди витратити кошти, отримані від “Нібулону” має лише одну відповідь. Стадіон може почекати, але онкологічні хворі чекати не можуть. Терміново слід починати нове будівництво, інакше що можна буде сказати про місто ?
Олександр Урін, голова комісії міської ради з питань освіти та культури:
- Навряд чи варто ці кошти витрачати на добудову стадіону. У міста є більш важливі питання пов’язані як з освітою, так й з культурою. Ми не можемо довести до логічного завершення реконструкцію міського музею, у нас не вистачає коштів для добудови школи в кварталі №278 й цей проект слід терміново завершувати. Ще такому великому місту, як наше потрібен театр, й цей проект теж відкрито, але для його втілення в життя потрібні кошти. Будівництво стадіону в цьому випадку може почекати

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 листопада 2009, 18:00 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації