Вхід | Реєстрація

Біличанам вдалося прославити «Рок проти СНІДу»

Біличанам вдалося прославити «Рок проти СНІДу»
У Біликах четвертий рік поспіль відбувся рок-фестиваль. З кожним разом він набуває все більших масштабів.
На вході до будинку культури білицька молодь роздавала презервативи та просвітницьку літературу, присвячену боротьбі з наркоманією, яку надав благодійний фонд «Знати, щоб жити». Зал був переповнений гладачами.
Представник Полтавського благодійного фонду «Громадське здоров’я» закликав присутніх пройти експрес-тест на ВІЛ/СНІД. Цього року стався своєрідний рекорд: пройшли тест 40 чоловік. Зазвичай бажаючих в десять разів менше. Приємно відзначити, що у жодного з них ВІЛ не виявлено. Далі за традицією на проекторі було показано фільм, присвячений проблемам ВІЛ-інфікованих, його надав Юрій Вусань.
— Наступного року цей фестиваль ми проведемо влітку, ще масштабніше, десь у живописному місці, — зауважив у своєму виступі начальник відділу культури та туризму Кобеляцької РДА Володимир Проскура. — Я обіцяю допомогти у фінансовому плані. Біличани роблять добру справу, вони молодці.
Наступним етапом заходу була рок-програма. Під шалені оплески та овації на сцені виконували сольні пісні Ігор Ткаченко, лідер гурту «Стартер» Руслан з Полтави та Андрій Федоренко з Кобеляк. Не менш активно аплодували рок-гуртам з Полтави: «GreenSteel»,  «Свобода», «Glowmen» та «БеZНиХ»; з Комсомольська — «Igelkott» і з Кременчука — «PROспект» .
Окремо варто сказати про щорічних гостей фестивалю, кобеляцький гурт «CryСвіту», завдяки якому, на думку автора, цей фест набув з роками такої популярності. Під час свого виступу учасники «CryСвіту» дали можливість показати себе зовсім молодому кобеляцькому гурту «TRAKTAT», який теж неабияк сподобався глядачам.
Провів захід енергійний ведучий Ярослав Гузченко (соліст гурту «CryСвіту»). Мало кому з глядачів було відомо, що усміхнений Ярослав був хворий на ангіну і, не зважаючи на високу температуру, не відмовився брати участь у фестивалі.
Організаторами фесту «Рок проти СНІДу» були білицькі екс-рок-музиканти Микола «Басмен» та Ігор «Драмер».
— Я дуже задоволений, — підсумовує проведений фестиваль Ігор. — У таких масштабах та з такою гарною апаратурою у нас ще захід не проходив. Хочемо подякувати АФ «Добробут» та білицьким приватним підприємцям за фінансову підтримку для оренди апаратури.
Проте не обійшлося і без негараздів. Захід закінчився, глядачі розійшлися і залишили по собі чимало бруду. Наступного дня Ігорю, Миколі та Євгену довелося прибирати купи сміття. Тож, якщо не зважати на виховання глядачів, фестиваль сміливо можна назвати ідеальним.




Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2010, 14:28 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Микола Гузченко / 13 грудня 2010, 09:30
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Аж тут з’являється оця стаття. Пан Проскура порадував.
1. Він прийшов на культурний захід не по роботі, а так, бо захотів. Виходить, завідуючий відділом культури цікавиться культурою! Нарешті! Давненько в Кобеляках такого не було...
2. Він хоче розширити/розвинути/покращити... Хоче працювати, а не лише понтуватися перед начальством!
3. Найголовніше. Він похвалив хлопців. Начальник розуміє, що це не вони повинні цілувати його в жопу за те, що впустив у клуб. Це він від імені відомства повинен їх похвалити, а то й подякувати за те, що вони творять культуру.
Усе це правильно. Так і має бути. Дарма він, правда, на сцену виліз порисуватися, але то таке - дрібниці.
2. Гість / 25 січня 2014, 00:40
класс)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації