Вхід | Реєстрація

У Полтаві відбулося вручення щорічної премії імені Миколи Ярошенка

У Полтаві відбулося вручення щорічної премії імені Миколи Ярошенка
Символічно, що ця подія співпала з відкриттям виставки, присвяченої видатній українській художниці Катерині Білокур. Побували на експозиції та нагородженні премією й наші журналісти.
Все своє життя Катерина Бліокур прожила у батьківській хаті і пізнавала таїну малювання власноруч. Але це не завадило їй стати однією з найвідоміших художниць України.
Сьогодні її ім'я – гордість всієї національної культури, а її роботи виставляються у багатьох музеях світу. Вона стала одним з символів України для світової спільноти. Тому видатну представницю Полтавщини вшановували на її рідній землі виставкою під назвою «Квіткова посвята Катерині Білокур». До того ж, відкриття експозиції співпало з врученням щорічної премії імені Миколи Ярошенка.
Юлія Палієнко, начальник Полтавського міського управління культури:
— Той факт, що відкриття виставки, фондової виставки, співпадає з врученням пермії, символічний. Адже музей пишається своїм фондом, показує те, чим багатий, і дякує, підтримує, стимулює, вітає усіх, хто є другом, товаришем і братом музею.
Музею дійсно є чим пишатися, адже на фондовій виставці «Квіткова посвята Катерині Білокур» усі присутні мали можливість побачити картини, які по духу співпадають з творчою думкою відомої української художниці. А от полтавські митці говорять: Катерина Білокур для них була і є прикладом.
Світлана Чорна, художниця:
— Багато років тому, 1968 року, випадково у магазині я купила книгу «Творчість Катерини Білокур», і з того часу вона стала для мене настільною книжкою. І я кажу, що Катерина Бліокур відіграла велику роль в моїй долі. Вона була для мене прикладом.
Премія імені Миколи Ярошенка заснована Полтавським художнім музеєм у 2010 році. Її головна ідея – вшанування творчості видатного полтавця.
А от вручили премію у таких номінаціях: «Образотворче мистецтво. Живопис» отримав заслужений художник України Віктор Брикулець, «Образотворче мистецтво. Графіка» – асистент кафедри образотворчого мистецтва техуніверситету Марія Панченко, за «Громадську діяльність» премію отримав Заслужений діяч мистецтв Юрій Самойленко, кращою в номінації «Наукові праці та дослідження в галузі мистецтва» визначили заступницю директора Полтавського художнього музею Світлану Бочарову, за «Сприяння розвитку Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка» нагородили народного художника України Володимира Колеснікова.

Автор: Руслан Гунько, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 грудня 2010, 15:18 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації