Вхід | Реєстрація

Спроба «породичатися» закінчилася вбивством

Київським райвідділом міліції нещодавно розкрито жорстоке вбивство, яке сталось 24 вересня у селищі Яр, що на території Київського району міста Полтави. Тоді невідомий злочинець наніс декілька ударів сокирою, розтрощивши голову бабусі, та зник.
Старенька проживала у власному будинку разом зі своєю донькою та онукою. Жінки, за словами сусідів, з усіма жили мирно та дружно, а бабуся, так взагалі була душа-людиною – усім допомагала чим могла: кому словом, а кому і доброю справою. Саме тому вбивство стало шоком для усіх, хто знав загиблу.
Із самого ранку цього трагічного дня донька старенької, як завжди, пішла на роботу, онука – на навчання, тому старенька залишилась вдома сама. Сусіди спозарання йшли в лікарню повз будинок старенької і нічого не привернуло їх уваги: двері помешкання були зачинені, хвіртка також. Коли ж через декілька годин повертались назад, то побачили, що хвіртка відкрита. Це не було характерним для скрупульозної бабусі, тому вони вирішили поцікавитись, що сталось. Коли ж заглянули за паркан, то побачили картину, яка їх шокувала – біля входу на подвір’я лежала власниця будинку у калюжі крові, замість голови було криваве місиво. Люди навіть підходити побоялись, а відразу зателефонували до Київського райвідділу міліції.
За декілька хвилин після дзвінка на місці події вже працювали правоохоронці. Експерти-криміналісти сантиметр за сантиметром обстежили помешкання старенької та територію навколо. Працівники карного розшуку та дільничні інспектори опитали сусідів та мешканців селища, поспілкувались з рідними, однак ниточки, яка б відразу вивела на слід злочинця віднайти не вдалось. Для подальшого розслідування злочину була створена слідчо-оперативна група, до якої увійшли працівники не лише Київського райвідділу, але й Полтавського міського та Головного управління міліції в Полтавській області. Крок за кроком, день за днем правоохоронці збирали крихти інформації для того, щоб скласти загальну картину злочину і затримати вбивцю. Та жорстокість, з якою позбавили життя стареньку, все ж підштовхувала їх до думки, що діяла людина, яка мала особисті рахунки з бабусею. Однак кому могла зашкодити померла?
Протягом декількох тижнів, вдень і вночі працівники міліції здійснювали прочісування лісосмуг та території навколо міста, перевіряли підвали та горища, квартири осіб, які мали раніше проблеми із законом, щоб знайти найменшу зачіпку, яка б дозволила розшукати злочинця. Саме спостерігаючи на такі посилені заходи, які застосовувала міліція, містом поповзли чутки про те, що правоохоронці розшукують маніяка, на рахунку якого, за різними версіями, нараховувалось від двох до вісімнадцяти жертв по місту Полтаві. Правоохоронці під час спілкування з громадянами та через засоби масової інформації спростовували дані плітки, намагаючись заспокоїти мешканців, однак розуміли, що переконати полтавців у відсутності маніяка зможе лише розшук вбивці.
Через деякий час оперативникам вдалось встановити чоловіка, який мешкає у Полтаві та неодноразово виявляв бажання проживати разом з донькою убитої, але бабуся була категорично проти. Неодноразові відмови старенької спонукали підозрюваного до вчинення жорстокого вбивства.
Лише декілька днів знадобилося оперативникам, щоб відшукати підозрюваного та доставити в приміщенні Київського райвідділу міліції. Під час спілкування з правоохоронцями він свою провину повністю визнав і на відтворенні показав, як саме вбивав стареньку. До речі, у процесі оперативно-пошукової роботи з’ясувалося, що затриманий - колишній працівник міліції, якого звільнили з органів внутрішніх справ за станом здоров’я ще у 2003 році. Нині він знаходиться під вартою. Відносно нього порушено кримінальну справу за ст..115 Кримінального кодексу України (умисне убивство).

Автор: www.mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2009, 12:54 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації