Вхід | Реєстрація

Депутати хочуть змінити слова українського Гімну?

У тексті гімну України слова "Ще не вмерла" хочуть замінити на "Слава Богу".
У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний Гімн України» щодо слів першого куплету Державного Гімну України. Про це повідомив ініціатор документа, народний депутат фракції БЮТ Дмитро Ветвицький.
Парламентарій запропонував рядок "Ще не вмерла України І слава, І воля» замінити на «Слава Богу, в Україні є правда І воля. І Вже нам браття-українці посміхнулась доля». «Коли цей Гімн будуть виконувати з такими словами, люди фактично будуть молитися Богу. І це піде на користь усім: і народним депутатам, і школярам, які за новим законодавством повинні співати Гімн », - зазначив нардеп. Він також висловив впевненість, що запропоновані зміни будуть підтримані парламентом. «Тут не йде мова про якусь конфесію, а потрібно, щоб слово «Бог» було в Гімні, така практика використовується в гімнах багатьох країн», — додав Д. Ветвицький.
Нагадаємо, 10 січня заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що має намір звернутися до Генеральної прокуратури з приводу наруги над державним символом — Гімном України. За словами Томенка, після Новорічного привітання Президента Віктора Януковича на кількох телеканалах, в тому числі на ТРК «Київ», транслювався Гімн України, з якого були вилучені слова з першого куплету: «Згинуть Наші воріженьки, як роса на сонці. Запануєм І ми, браття, у своїй сторонці».

Автор: www.sp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2011, 10:58 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації