Вхід | Реєстрація

Післясвяткові враження

Післясвяткові враження
Ранком 10 січня ми запитували в кобелячан про їх самопочуття після новорічних свят, чи дотримувалися вони християнських традицій на Різдво, а також цікавилися їх спогадами про найприємніші моменти відпочинку та чи не довелося працювати на свята.
Загалом люди після відпочинку заряджені позитивом: жартували, ділилися враженнями. Усі опитані святкувати Святий вечір 6 січня, проте посту дотримувалися одиниці. Деякі кобелячани святкують і досі. Так, наприклад, три чоловіки, які стояли біля магазину і, на вигляд, були напідпитку — не змогли відповісти на жодне з питань кореспондента. Вони лише махали головою «так» або «ні». Найоригінальніші відповіді опитаних пропонуємо нижче.
Антоніна, 64 роки: «На Різдво внук приходив. Кутя в мене незвична була — я з рису роблю. На Святвечір ми окуня їли. Хоча і з м’яса була страва — голубці. Бог сказав, що старим і малим недотримання посту можна пробачити. На наступний ранок їли супчик. Він після всіх свят корисний. (сміється)»
Денис, 13 років: «Від свят не втомився. Навіть навпаки — ще хочеться! Святкував по традиції, з рідними людьми. Батьки постували, а я ні. Під час новорічних свят учився, щоб підігнати пропущений матеріал. Дуже люблю Новий Рік, адже він завжди сповнений сюрпризів!»
Наталя, 24 роки: «Я дуже втомилася від новорічних свят, тому що мій девіз: «Працювати, працювати і у праці сконати». На свята я не тільки працювала, але і виступала перед глядачами, була змушена їздити до Полтави на виступи. Як і в шкільні роки, танцювала в ролі Кікімори. Фарбувалася дуже страшно, але дітки мене не боялися, що радує. І взагалі: скільки можна їсти? Усі свята провела в родинному колі, а ще кіт був на вечірці. Він відчув, що почався його рік, і поводив себе дуже нахабно. Я б із задоволенням дотримувалася усіх звичаїв на Різдво, але я їх не знаю, ну точно в той день не сквернословила. Бабуся намагалася все організувати правильно, але все одно, думаю, були недоробки. Найприємніше з відпочинку було приїхати додому, привітати татка і бабусю, почухати кота за вухом, походити по рідному місту і подивитися всі частини «Сам удома». Була шалена ідея відвідати дискотеку, але так об’їлася, що танцювати точно не змогла б.»
Тетяна, вік не побажала називати: «Чесно кажучи, втомилася. Тому що я день-два відпочила, а потім працювала. Якби у нас було як в Росії — вихідні по 10 січня, то було б можна нормально відпочити. На Різдво я їздила до дітей у Дніпропетровськ. Там, звичайно, були більш широкі можливості: на катку з внуком покаталися, ялинка красива, і не одна…»
Настя, 14 років: «Втомилася? Я б ще гуляла і гуляла! Святкувала з друзями, це був найкращий Новий Рік у моєму житті. А Різдво — з батьками. Новорічні свята я провела з дорогими мені людьми.»
Володимир, 59 років: «На Різдво приходили друзі. Від свят не втомився, ми «умєрєнно» святкували.»
Вікторія.17 років: «Я дуже люблю свята, а ще більше — підготовку до них. Новий рік святкувала з друзями, а Різдво — в сімейному колі. Готували різдвяні страви, а також у цей день треба було дуже добре нагодувати всіх свійських тварин, бо Бог в різдвяну ніч спускається з небес і перевіряє, чи всі тварини нагодовані. І лише тоді, коли це дійсно так, він посилає свою благодать і здоров’я господарю. Я смачненькою рибкою нагодувала свого котика.»
Тетяна, 27 років: «Новий рік та Різдво зустрічала з сім’єю. Християнських звичаїв на Різдво намагалася дотримуватися. Працювати та вчитися на свята доводилося досить часто, і це засмучує. Найприємнішим за цей час було те, що я мала можливість більше часу провести з рідними та близькими людьми, а також, хоч ненадовго, знову відчути себе дитиною і повірити у казку.»

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2011, 16:39 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації