Вхід | Реєстрація

У Розбишівці взимку річка замерзає лише після випадку утоплення

У Розбишівці взимку річка замерзає лише після випадку утоплення
«Наша річка замерзає лише тоді, коли хтось у ній потоне», - так стверджують місцеві мешканці села Розбишівка Гадяцького району. Село розташоване на березі річки Хорол. Тут трапляється більше випадків утоплень, у порівнянні з іншими місцями.
Дивним утопленням на Полтавщині (коли ще й довго не можуть знайти потопельника) присвятили останню передачу «Паралельний світ» телеканалу СТБ.
Дехто пов'язує цей факт із так званою геопатогенною зоною, коли тектанічні розломи проходять саме по руслу річки, яка в цьому місці звивиста, утворює стариці і заболочені озера.
Двір місцевої мешканки Марії Якуб розташований саме неподалік річки - тому вона часто ставала свідком утоплень - причому тонуть не лише люди, а й автомобілі...
Пенсіонерка розповіла, що у 1936 році більшовики зруйнували розбишівську церкву, її дзвін покотився до води і затонув.
Із руйнуванням церкви місцеві мешканці пов'язуть і прокляття, пов'язане з великою кількістю утоплень та дивним збігом: річка взимку замерзає лише після того, як хтось у ній потоне...
Цього року річка ще не вкривалася кригою, але ж і зима цього року видалася теплою..

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2011, 13:44 | Гадяч | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації