Вхід | Реєстрація

Баночному пиву бути!

Баночному пиву бути!
Саме так вирішили підприємливі американці 24 січня 1935 року і випустили першу партію баночного пива під назвою «Вершковий ель Крюгера» у штаті Вірджинія. Інновація припала до смаку населенню і вже через півроку збут пива у металевих банках в 5 з половиною разів перевищив колишній продаж. Більше про історію пива у металевих, і вже тільки з часом – алюмінієвих банках – далі у випуску.
Технологія консервування пива існувала до 1935 року, втім, на експериментальній стадії. Через введення закону про повну заборону виробництва, транспортування і споживання всіх видів спиртних напоїв не давало можливості легально займатися пивною справою.
Перший тестовий продаж був призначений на 24 січня 1935 року у місті Річмонд, Вірджинія. Перша партія баночного пива мала назву «Вершковий ель Крюгера», яке почали споживати практично всі. Через півроку збут пива у металевих банках у 5,5 разів перевищив звичайний продаж. Через рік на нові технології пакування пива перейшли ще 23 заводи США. Спочатку банка відкривалась, як звичайна консервна, потім до неї додали спеціальній ніж і інструкцію.
Банки виготовляли із сталі, пиво у них швидко псувалось і відкривати таку бляшанку було непросто. Після 2-ї світової банки стали довшими, метал більш тонким і іншого складу. В 1958 році для виготовлення бляшанок вперше використали алюміній. Справжній фурор, який і досі можна спостерігати на прилавках магазинів, – це пиво в алюмінієвих банках із клапанним відкриванням. Нині кількості і видів сортів просто не перелічити. Продавчині магазинів із досвіду розповідають: ті, хто хоч раз спробував баночне, до пляшкового пива вже не повертаються.
Олеся Кондрашенко, продавець:
— Пиво в банках, звісно, купують. Постійні клієнти якщо вже почали його брати, обирають певний вид, банку. Воно так зручніше.
Опитані нами полтавці чи то через мінусові температури, чи через недовіру до виробника кажуть: пива споживають не надто й багато.
Бліци:
— Взагалі пива не споживаю, не любив раніше і зараз не п'ю.
— Та мені, в принципі, все-одно. Є різниця тільки пити розливне чи фасоване.
— А де воно, те пиво? Це просто спиртовий напій. Там же хмелю зовсім немає.
— Я взагалі пива не споживаю.
Питання дози споживання, переконують лікарі, і є головним щодо дилеми «пиво корисно чи ні».
Андрій Дзюба, лікар-терапевт 5-ї МКЛ:
— Пиво – це все ж алкогольний напій. Тому є таке поняття як пивний алкоголізм, пивне серце, пивний живіт. Все воно йде від того, що коли ми споживаємо пиво, воно подразнює слизову оболонку кишківника.
Щодо того, яке пиво споживати краще – у пляшці чи банці, є кілька аргументів як за, так і проти. Побутує думка, що у банці пиво начеб-то контактує із металом, втім, і тут наголошують про відсутність доступу прямих сонячних і ультрафіолетових променів. У питанні транспортування і реалізації більш вигідним є баночне.
Олеся Кондрашенко, продавець:
— В плані транспортування зручніше баночне. Воно і місця менше займає. І хоча банка крихка, це краще, ніж скло.
Тут – кожен обирає по собі: одні переслідують якість, інші – віддані рекламі, для когось – сенс у ціні. Медики наголошують: пива нікому не заборониш, втім, від надмірного його вживання краще себе уберегти.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2011, 15:19 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації