Вхід | Реєстрація

Ювілей миргородського живописця

Ювілей миргородського живописця
23 листопада наш талановитий земляк, почесний громадянин міста Миргорода, член Національної спілки художників України, лауреат Всеукраїнської премії імені І.Сластьона, кавалер ордена Карла Фаберже Віктор Михайлович Брикулець (на знімку) святкував свій 85-річний ювілей.
Привітати шановного ювіляра приїхало до Миргорода багато друзів та шанувальників його творчості. Знаменно, що всесвітньовідомий майстер пензля не міг не порадувати дорогих гостей черговою персональною виставкою своїх неповторних мистецьких шедеврів.
У зв’язку з цим у приміщенні Миргородського краєзнавчого музею відбулося урочисте зібрання, приурочене цим важливим подіям. Дорогого ювіляра щиро вітали міський голова Олександр Паутов; вчений секретар меморіального фонду Карла Фаберже, експерт по оцінці художніх цінностей Міністерства культури і масових комунікацій Російської Федерації, науковий консультант Російського відділу аукціонного дому «Крісті», повний кавалер ордена Карла Фаберже Валентин Скурлов; депутат Полтавської обласної ради Іван Момот; мистецтвознавець з міста Донецька Анна Семенюк; заступник директора з наукової роботи Миргородського краєзнавчого музею Людмила Розсоха; член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України Наталія Харасайло; голова Полтавської обласної організації Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України Юрій Самойленко; керівник психоаналітичної групи міста Києва «Асоціація психотерапевтів України» Ганна Маняк, а також численні друзі та інші високоповажні гості.
Усі вони безперечно засвідчили неперевершений талант Віктора Михайловича, самовіддану титанічну творчу працю, його високий громадянський патріотизм, адже полотна великого майстра є мистецьким зізнанням палкої щирої любові до рідного краю.
Тонкий художній смак і особливий почерк майстра принесли йому визнання не тільки в Україні, а й за кордоном. Свою любов та шану до ювіляра гості виразили не тільки щирими словами, а й розкішними букетами та цінними подарунками.
Тож доземний уклін Вам, Вікторе Михайловичу, за примноження мистецької слави нашого Миргородського краю.

Автор: Ольга ЧЕРКАСЬКА, газета «Миргород наш дім» №47


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2009, 09:44 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації