Вхід | Реєстрація

Країна лохів-2

«На торги – море, плідну сушу!
Пасок тугіше підтягли?
Тобі у пельку «тушку Буша» -
Продав би ти, народе й душу,
Якби за неї щось дали!»
Володимир Плужник «Країна лохів»

«ЕХО» знову піднімає тему птахокомплексу в Кобеляцькому районі. І хто захищає «курник» – соціалісти у особі обласного партійного керівництва. СПУ була на Полтавщині у особливій пошані, але «пролетіла», дякуючи своїм діям, чи бездіяльності. Говорять, навіть сам голова РДА потрапив до влади по квоті СПУ. Тож виникає питання, які задачі стоять перед партійними лідерами? Може дійсно правдива теза про те, що це технологічна партія – призначена заважати КПУ. Ну, як можна заявляти: «Люди остались без работи, район без бюджета, пенсионеры без пенсионного фонда». Шановні соціалісти, ви що тільки на «курник» і сподівалися? Я не проти соціалізму, бо при ньому народився, виріс, навчався і працював, не на словах знаю позитивні і негативні моменти тієї системи. Та й популярна у «новітніх» Швейцарія не цурається соціалістичних ідей. Але, здається, що у нас в країні не проблема соціального устрою, а проблема «еліти».
Говорив мені один знайомий: «От уяви, що до влади прийде, наприклад, КПУ. Думаєш хто в політбюро опиниться? Стверджувати не беруся, але чомусь здається, що усі «щирі» націоналісти, критики більшовизму, переписувачі історії і навіть нині богомольні екс-«комуністи». Усі будуть засідати у Політбюро».
Хай мене вибачають істинні члени КПУ і не сприймають написане за образу, може це тільки враження таке, але воно у багатьох людей існує. Здається пересічним, що ніяк народу цієї «еліти» не позбавитися.
Може хтось думає, що майбутні вибори щось змінять. Та нічогісінько. Запропоновані вам королі, валети і дами усі з однієї колоди – крапленої. І знаходиться та колода у руках великого шулера – геніального маніпулятора свідомістю пересічних громадян. От і вся політика.
Але про «курник». Мені особисто з «курником» усе зрозуміло. По-перше, «курник» кобелячанам не потрібний і жодної їх проблеми він не вирішить, а тільки нових додасть. По-друге, якщо не знайдеться «дурніших районів» про що нам, мовби ненароком, повідомляють для пробудження азарту, то курник у нас збудують, незалежно від думки кобелячан, яку до речі ніхто не вивчав.
Для реального визначення громадської думки потрібно провести місцевий референдум, поставивши два чітких запитання без можливості їх двоякого тлумачення. Після цього можна робити висновок скільки «За», а скільки «Проти».
Люди, які не втратили здорового глузду і дійсно турбуються про майбутнє, своє і своїх дітей, вже давно ставлять питання не про будівництво «курників», а про те, чи можна вживати їх продукцію. Результати фахових досліджень дають негативну відповідь. Скажете непереконливо і неаргументовано. Тоді проведіть експеримент, поїдьте до великого багатонаціонального міста і поспостерігайте, хто крім українців купує продукцію, наприклад, «Гаврилівських курчат». Отримаєте однозначний результат, який і коментувати не потрібно.
Я вже звертався до лікарів з проханням висловити свою думку, але мовчать. Розумію, залежність від начальства. Але ж є лікарі-пенсіонери. Чи за дітей і онуків бояться? Так саме ж за них і потрібно турбуватися не сьогоднішнім днем і мовчанкою, а правдивою громадською позицією.
Агітатори за робочі місця, в тому числі і соціалісти, чомусь мовчать про те, що в результаті ліквідації молочноконсервного комбінату втрачено більше 300 робочих місць. Курник більше місць не «створить». Так відстоюйте завод. На рейки лягайте. Не можете, бо то приватне? А хто його зробив приватним? А «курник», діяльність якого ви, заспокоюючи населення, збираєтеся контролювати – то не приватне? Більше того, то іноземне! Так що не вішайте пересічним локшину, її вже такої навішано, що в декого й вуха скоро повідпадають.
Беріть і відроджуйте, знищені «елітою» в азарті розподілу, звичайні українські курники, корівники, вівчарні. От і будуть і робочі місця і екологічно чиста продукція. Не будете за безцінь зерно здавати, а будете розвивати тваринництво. Слабо! Чи хтось заважає? Чи хтось не дозволяє? Чи може ніхто хабарів за це не пропонує?
А щодо будівництва «курника», то моя пропозиція – усі на референдум. Питання ж архіважливе.
Якщо люди скажуть «даєш курник», то тоді опонентам нічого не залишиться, як за прикладом Понтія Пілата, «умити руки».

Автор: Валерій Коробчинський


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2009, 12:57 | | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації