Вхід | Реєстрація

У питанні про зміни в проходженні техогляду автомобілів з'явився новий нюанс

У питанні про зміни в проходженні техогляду автомобілів з'явився новий нюанс
Відтепер пропонується проходити таку процедуру не тільки в державних органах, але й на приватних сертифікованих станціях техобслуговування, які замість ДАІ одразу видадуть талон про те, що на момент перевірки машина була справною, і будуть за це нести відповідальність. Але це – далеко не останні зміни в цій процедурі.
Процес проходження техогляду знайомий усім водіям України. Відтепер цю процедуру в обов'язковому порядку будуть знімати на фото- та відеоносії і зберігати не менше трьох років. За умисне знищення або незбереження матеріалів фіксації процесу перевірки в ДАІ чи у приватних сертифікованих станціях техобслуговування впродовж встановленого законодавством терміну встановлено штраф у розмірі від вісімсот п'ятдесяти до тисячі семиста гривень. До того ж, за запропонованим законопроектом, планується полегшити саму процедуру проходження техогляду. Першим кроком в досягненні цієї мети є відміна пред'явлення медичної довідки, що заощадить водіям 140-160 гривень.
Юрій Сулаєв, начальник ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області:
— Для того, щоб упровадити цю норму сьогодні, з цією ініціативою вийшло Міністерство внутрішніх справ. Кабінет міністрів підтримав цю ініціативу і у найближчий час буде підготовлений пакет документів для зміни у законодавчій базі, щоб відрегувати і звести це як норму права.
Поки що, продовжує Юрій Сулаєв, державтоінспекція працює за старим законодавством.
Також у майбутньому планується не перевіряти сплату штрафів, це пояснюється тим, що до технічного стану машини це не має стосунку.
Не полишають працівники ДАІ роботи і з виявлення підробних талонів про проходження технічного огляду. Так з початку року працівниками державтоінспекції Полтавської області вилучено 24 талони про проходження державного технічного огляду з явними ознаками підробки, розповідає начальник відділу зв'язків з громадськістю УДАІ у Полтавській області Наталія Варченко. Вона додає: робота з виявлення таких правопорушень не припиняється.
Наталія Варченко, начальник ВЗГ УДАІ України у Полтавській області:
— Явні ознаки підробки можна виявити. Це невідповідність кольорової гами, яка не співпадає з кольоровою гамою заводу виробника. Також на цих підроблених талонах відсутній голографічний знак, що впадає в око працівника ДАІ і надалі приймаються усі міри, аби вилучити такий талон.
На водія, у якого вилучено підробний талон державного технічного огляду, порушується кримінальна справа за статтею 358 Кримінального кодексу України, а покарання – позбавлення волі до двох років. Що ж до водіїв, у яких взагалі не виявлено талону проходження техогляду, то на них чекає штраф в розмірі від 340 до 425 гривень та евакуація авто на штрафмайданчик.

Автор: Руслан Гунько, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2011, 15:22 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації