Вхід | Реєстрація

Ім’я Валерія Капашина в золотому літописі міста

Відтепер ім’я нашого земляка генерал-полковника Валерія Капашина вписане в золотий літопис нашого міста. Міський голова Андрій Матковський засвідчив це, вручаючи йому минулої суботи Відзнаку територіальної громади «Полтавська битва 300 років» за «вагомий особистий внесок у збереження та примноження культурних традицій, дбайливе ставлення до історичних пам’яток».
У своєму вітальному слові, Андрій Матковський відзначив, що полтавці реалізували історичний шанс заявити про Полтаву на Європу і світ, привернути увагу до нашого красивого історичного міста. І незважаючи на відсутність уваги з боку держави, це вдалося, зокрема, завдяки активній підтримці небайдужих людей, таких як Валерій Капашин. Він допомагав у реконструкції та ремонті історичних пам’яток, що знаходяться у Полтаві, робив можливими зустрічі з меценатами, спонсорами.
Таких нагород удостоєно лише 14 людей, і сам нагрудний знак, який виконаний на високому рівні вже привернув увагу нумізматів світу. Але не цим вона дорога Валерію Капашину. «Це висока нагорода. Вона для мене особлива, бо земляки мене визнали справжнім полтавцем, який допоміг рідному місту», - сказав у своєму інтерв’ю нагороджений. Полтава для офіцера багато важить. Це Батьківщина, батьки, діти й онуки, і кожну свою відпустку він проводить саме на рідній землі. Його слова тим більш вагомі, що генерал – полковник Валерій Капашин бойовий офіцер і має чимало нагород, у тому числі й кілька орденів. Серед них два «За бойові заслуги» та орден Червоної Зірки - за ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС, ще кілька орденів за знищення хімічної зброї.
Зараз доктор наук, професор Валерій Капашин в Російській Федерації очолює Федеральне управління, яке опікується безпечним зберіганням та ліквідацією хімічної зброї. Кожне виконання поставленого завдання пов’язане з особливою небезпекою і відповідальність й вважається бойовим, однак, за весь час служби у ввірених йому підрозділах не було допущено жодної позаштатної ситуації. Тож не випадково 13 грудня в Кремлі йому вручатимуть ще одну високу на городу – Міжнародну премію «За віру і вірність» ім.. Андрія Первозваного.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 грудня 2009, 11:26 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації