Вхід | Реєстрація

«Лісова пісня» у шкільному театрі

«Лісова пісня» у шкільному театрі
Виявляється, у Нових Санжарах у наш час можна подивитись театральну виставу. І нехай ролі у ній виконують не професійні актори, а звичайні школярі, переглянути її таки варто.
Вистава, яка являла собою уривок з «Лісової пісні» Лесі Українки, стала переможцем районного конкурсу драмгуртків. Перше місце із нею посіли учні Новосанжарського НВК. Роль керівника та режисера вистави виконувала керівник драмгуртка школи Інна Скубій. Друге місце в районному конкурсі зайняла руденківська школа, яка підготувала виставу «За двома зайцями». Третіми були учні із Соколової Балки, які показували «Наталку Полтавку на новий лад». У меншій групі школярів перемогли учні старосанжарської школи, які представили на суд журі виставу «Серце для лісового чоловічка», другими були школярі з Маячки, які підготували уривок з казки «12 місяців», а третіми – школярі Малої Перещепини, які ставили «Рукавичку».
Так от 18-го березня у актовому залі Новосанжарського НВК актори драмгуртка ставили для старшокласників своєї школи красиву і сумну «Лісову пісню». Гра акторів автору цих рядків сподобалася. Мавка була надзвичайно переконливою: коли треба – запальною, коли треба – сумною. Мати Лукаша – дійсно вередливою і сердитою. Хіба що сам Лукаш здався якимось розгубленим. «Я зацілую тебе до смерті!», - говорив він до Мавки, але виходило у нього це не надто переконливо. Ну та це можна списати і на хвилювання, і на молодість акторів шкільного театру
А от кінцівку вони зіграли чудово. Особливо, звичайно, Мавка, яка в кінці звертається до коханого Лукаша: «Грай же, коханий, благаю!». І сценічний Лукаш грає на своїй сопілці тужливу і сумну мелодію. Усі актори виходять на сцену і вклоняються глядачам. Зал щиро аплодує за красиву гру і рідкісне у наш час задоволення – подивитися не телевізійне шоу, не черговий смішний ролик в Інтернеті, а справжню виставу, зіграну вживу. За враженнями автора, глядачам у залі побачене сподобалося. А вже за деякий час стане відомо – чи оцінить гру новосанжарських школярів журі обласного конкурсу драматичних театрів. У будь-якому разі, слід побажати нашим юним акторам успіху.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації